Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Pe un vânt puternic, care a făcut aproape imposibil jocul cu mingi înalte, liderul Ligii a IV-a a jucat pe stadionul din Balta Sărată cu Viitorul Armeniș, o echipă bine așezată în teren de fostul antrenor al băltăreților, Ion Bica. S-a terminat 1-1, după un joc în care băltăreții au avut posesia, iar armenișenii marile ocazii!

Antrenorul caransebeșenilor, Petru Bona, n-a contat pe câțiva jucători și s-a văzut nevoit să joace de la jumătatea primei reprize și fără Megheleș, cel care deschisese scorul. Golgheterul de la Magica Balta și al Ligii a IV-a a ieșit accidentat în urma unei faze, la care a cerut, pe bună dreptate spunem noi, penalty, însă arbitrul a lăsat jocul să continue. S-a intrat la pauză cu 1-0 în favoarea caransebeșenilor, însă odată cu schimbările făcute de antrenorul Bona, care a dat credit și juniorilor, cei de la Armeniș au echilibrat jocul, chiar dacă posesia a aparținut gazdelor. După ce au reușit să egaleze la o fază în care apărarea de la Magica a fost surprinsă, elevii lui Bica puteau chiar să și câștige, ratând două mari ocazii la poarta lui Ruicu-Kozma. S-a terminat 1-1, după un joc bun de pregătire, în opinia antrenorului liderului Ligii a IV-a.

„A fost un antrenament bun, suntem încă în perioada de pregătire, când o să fie meciurile oficiale va fi cu totul și cu totul altceva. Accidentarea lui Megheleș nu e una gravă, de-aia m-am și dus repede la el să vedem ce și cum, pentru că e un jucător decisiv pentru noi, e golgheterul nostru. Am avut și câteva absențe azi, sunt oameni care lucrează, sunt la serviciu, e ceva normal, dar jocul a fost destul de bun, vorbesc de prima repriză, și trebuie să recunosc că și Armenișul ne-a dat o replică bună.”, ne-a declarat Petru Bona.

Acesta încearcă în retur, în primul rând, să-și țină elevii cu picioarele pe pământ, pentru că până la barajul cu campioana din Timiș, la care băltăreții speră să ajungă, Magica are câteva deplasări extrem de dificile, iar avansul de 7 puncte în clasament se poate evapora foarte ușor.

„Până la baraj mai este, asta le și spun jucătorilor ca să-i țin cu capul pe umeri, știți cum este, am spus întotdeauna, returul nu-i ca turul, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Indiferent cu cine jucăm, să dea Dumnezeu să fim sănătoși și vom vedea, la baraj nu se știe, e cu totul altceva. E adevărat, toată lumea crede că Timișul e favorită, dar eu am mai trecut prin astfel de experiențe. Când am fost la Oțelu Roșu toată lumea era cu Auto Timișoara, cu jucători de la Poli, de la UMT, ne-au bătut acolo 5-2 și i-am bătut 3-0 la Oțelu. Asta vreau să le imprim și jucătorilor noștri, să înțeleagă că niciun joc nu e pierdut dinainte.”, a încheiat antrenorul de la Magica Balta Caransebeș.

JCS-R.M.