Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Începând de luni, 16 ianuarie, elevii claselor V-XII vor putea beneficia de noile resurse de învăţare.După o vacanţă de iarnă de trei săptămâni, elevii cărăşeni se întorc azi în bănci. Odată cu revenirea la şcoală tinerii au parte de un nou program care să-i ajute să aprofundeze informaţiile primite la cursuri, şi anume, Şcoala Discovery. Luni elevii vor rezolva probleme matematice, marţi este ziua dedicată chimiei, miercuri tinerii vor afla informaţii utile din lumea biologiei, joi vor fi difuzate programe informative din domeniul fizicii, iar vinerea este ziua dedicată altor tipuri de ştiinţă.

Proiectul „Şcoala Discovery“, lansat de Discovery Networks CEEMEA, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei din România este o iniţiativă concepută pentru a susţine educaţia ştiinţifică în România, încurajând elevii şi profesorii să utilizeze resurse new media la orele de curs şi să înveţe cu ajutorul programului Discovery Channel. Şcoala Discovery are două componente principale. O linie de programe educative pe teme legate de învăţământul ştiinţific difuzată pe Discovery Channel în România, şi o serie de materiale didactice disponibile on-line, care să ajute profesorii să integreze aceste programe în activităţile didactice curente. Cele două componente au fost realizate ţinând cont de programa şcolară.

Programele vor fi difuzate pe Discovery Channel, de luni până vineri la ora 14.00, apoi în reluare – iniţial a doua zi, de la ora 08.00, apoi în cadrul unui bloc de programe dedicat, sâmbăta şi duminica.

Acestea prezintă subiecte ştiinţifice, de la chimie şi matematică, fizică, biologie şi ecologie până la invenţii. Programele educaţionale au fost special selectate pentru a-i ajuta pe elevii cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani să înţeleagă mai bine fenomenele ştiinţifice, transmiţând mesajul că ştiinţa este un domeniu interesant şi captivant. În perioada 16 ianuarie – 30 martie vor fi difuzate peste 55 episoade, urmând ca acestea să fie reluate până la finalul semestrului. Emisiunile educative vor fi dublate în limba română, fără a avea pauze publicitare. Şcoala Discovery se face şi on-line, la adresa de internet scoala.discovery.ro Acesta este un portal dedicat profesorilor, care pot descărca aici materiale-suport ce pot fi folosite la clasă, în interacţiunea cu elevii. Site-ul include o grilă de programe şi un ghid pentru profesori complet, despre fiecare episod, prezentând obiectivele lecţiei, seturi de întrebări care să îi apropie pe elevi de conţinut, propuneri de activităţi în clasă şi definiţii pentru termenii de vocabular.

Conţinutul Discovery Education, de cea mai înaltă calitate şi perfect aliniat standardelor din domeniu, îi poartă pe elevi dincolo de sălile de curs, punând la dispoziţia profesorilor metode eficiente şi conţinut media educaţional care inspiră elevii să înveţe mai bine. Bazându-se pe dezvoltare profesională completă, servicii de evaluare şi o întreagă reţea de profesori pasionaţi care se ajută şi se susţin reciproc, Discovery Education asigură rezultate pe termen lung, conectând procesul de învăţare la lumea contemporană.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu