Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Este una dintre convingererile cu care Andreea Pascotă, lidera republicanilor cărășeni, a decis să intre în politică!

Apariția surprinzătoare a tinerei arhitecte Andreea Pascotă (foto, centru) pe scena politică, în postura de lider al filialei județene a Partidului Republican, nu ar trebui plasată strict în contextul apropiatelor alegeri. „Am observat atent evoluția societății din ultimii ani și am stat de vorbă cu oamenii pentru a înțelege problemele județului. Am observat că mulți oameni politici sunt extraordinar de pricepuți la tras sfori și mai puțin aplecați spre construcții serioase pentru binele oamenilor. Am intrat în politică pentru a construi, calm și serios, un alt fel de a face politică în interesul oamenilor. Am început acest proiect și am decis să mă implic pentru a aduce un plus comunității și, mai ales, pentru a încerca să formez o echipă de tineri.“, a explicat aceasta.

Pentru republicani, importantă este întoarcerea la patriotism, la principiile bunei credințe, la atitudinile constructive, la punctele cardinale ale națiunii: familia, casa părintească și comunitatea locală. „Nu vedem oare că lumea nu mai suportă tot ceea ce se întâmpla în România? Nu vedem că lumea este din ce în ce mai nervoasă, mai nemulțumită? Nu vedem că ne învârtim într-un cerc al sărăciei, al neputinței, al lipsei de interes pentru soarta celor mulți? De prea mulți ani, județul a fost teren de luptă și bătălii. De prea mulți ani, o încrâncenare soră cu patima a cuprins absolut toate partidele. Din orgolii personale, se trec cu vederea lucrurile bune și toată lumea se concentrează asupra lucrurilor rele, negative. Eu cred că putem face lucruri bune pentru comunitățile în care trăim.“, a precizat Andreea Pascotă, subliniind că este momentul ca tinerii să se implice mai mult în viața publică, inclusiv în politică.

În acord cu președintele AUR, George Simion, care spunea că „a trecut vremea celor care intră în politică pentru a lua“, și ea crede într-o generație de tineri care să vină în politică pentru a oferi. „Sper ca la 35 de ani de la Revoluție, o nouă generație să se ridice în viața publică a județului și a țării, împotriva tuturor metehnelor trecute, învățând din greșelile trecutului. Vine vremea unor schimbări profunde, țara se schimbă, lumea se schimbă, iar cine crede că toate aceste schimbări vor ocoli județul Caraș-Severin, se înșală!“, a adăugat lidera republicanilor cărășeni. Tocmai de aceea, ea îi sfătuiește pe tineri să aibă curaj pentru a se implica în politică, de a nu se mai ascunde după părinți sau bunici, de a gândi cu propriile minți, pentru a-și construi un viitor cu propriile eforturi, cu propriile greșeli, cu propriile alegeri.

JCS-B.P.