Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Şase străzi din Lunca Pomostului, din Reşiţa, sunt în lucru. Între ele există zone întregi afectate de tot felul de spărturi, care nu s-au bucurat de reabilitări. Oamenii speră, iar autorităţile oferă soluţii!

Sunt în toi mai multe lucrări menite să schimbe faţa a şase străzi din cartierul reşiţean Lunca Pomostului, care fac legătura dintre bulevardele A.I. Cuza şi Revoluţia din Decembrie. Iar articolele publicate în Jurnal CS i-au determinat pe mulţi să spere că modernizarea va ajunge şi pe strada lor.

Într-un asemenea caz ne-a scris şi o reşiţeancă din Lunca Pomostului, de undeva dintre zonele prinse în lucrări, cu teama că pe străduţa ei nu s-au anunţat încă reabilitări: „Vă rog, ajutaţi-ne cumva! Suntem locatarii din două blocuri, 25 şi 27, de pe Bulevardul Revoluţia din Decembrie. Blocurile noastre nu sunt situate exact la linia de tramvai, ci pe o alee paralelă, în spatele blocurilor 26-28, de la linia de tramvai. Din câte am aflat de la cei care lucrează pe strada George Enescu, dar şi din alte surse, aleea noastră fără nume nu figurează în planul de asfaltare, reabilitare, reamenajare al Primăriei. În ultimii ani am avut parte de mai multe săpături, locurile de parcare sunt pline de noroi când plouă, de praf când e uscat, pentru că după ce s-au efectuat toate acele săpături nu a mai venit nimeni să acopere cu material definitiv. Au rămas pământ şi nisip, gropi şi denivelări care ating scuturile maşinilor. Este îngrozitor, pentru că suntem în cartierul Luncă şi plătim impozite la Primărie pentru această zonă «bună» a oraşului, când de fapt trăim mai rău decât în vârful oricărui deal locuit al Reşiţei. În mod logic, fiind o alee fără nume pentru că aparţinem de bulevard, nimeni nu s-a gândit la noi pentru a ne încadra în vreun proiect, dar în schimb figurăm la Compartimentul Parcări. Acolo toţi ne plătim cu consecvenţă taxele anuale ca nu cumva să ne pierdem locul de parcare din noroi“. Femeia ne-a transmis un filmuleţ dintr-una din seri, încheindu-şi mesajul „în speranţa unui efect pozitiv pentru noi“.

Am luat legătura cu primarul Ioan Popa chiar în timp ce acesta asista la derularea unor importante lucrări de asfaltare. I-am explicat care este zona unde oamenii au cerut intervenţia salvatoare a municipalităţii, iar edilul ne-a asigurat că „ne vom apuca de străzile perpendiculare pe străzile care sunt acum în lucru“. Iar reşiţenii în cauză nu mai au de aşteptat prea mult, pentru că începutul lunii mai va coincide cu demararea lucrărilor pe toate respectivele străduţe. Cu titlu exemplificativ, edilul a numit câteva dintre ele: Damaschin Bojincă, Retezat şi Lalelelor.

JCS-Antoniu Mocanu