După ce a majorat preţul cu 50%, constructorul DJ 608 a sistat lucrările! - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Nu demult, vicepreşedintele Consiliului Județean, Marius Isac, spunea că lucrările pe DJ 608 Teregova-Luncaviţa vor începe până în 20 februarie. Într-adevăr, înainte de 20 februarie, constructorul şi-a dus acolo utilajele, fapt evidenţiat prin fotografii trimise redacţiie chiar de vicele CJ, a început lucrările, însă le-a sistat în câteva zile. Cei de la Drumuri Judeţene susţin că din motive nejustificate!

„Vă informăm că SC EMILIANO VEST, invocând motive nejustificate, a sistat din proprie iniţiativă lucrările ce trebuiau executate în baza contractului nr.210/28.08.2020. Urmare a discuţiilor şi întâlnirilor repetate atât cu reprezentanţii societăţii cât şi cu proiectantul SC Manu Consulting, constructorul a comunicat o listă de lucrări cu o majorare de preţ ce depăşeşte 50% din valoarea contractului, fapt ce contravine prevederilor Legii 98/2016, în ceea ce priveşte modificarea contractelor. Prin adresa 1485/22.02.2021, Direcţia de Drumuri Judeţene şi-a manifestat din nou disponibilitatea de a rezolva această problemă, astfel încât Asocierea Emiliano Vest-Manu Consulting să execute lucrările contractate şi a acordat un ultim termen de 48 de ore să comunice soluţia rezolvării situaţiei, termenul de execuţie, conform prevederilor legale şi condiţiilor contractuale“, se arată într-un comunicat trimis redacţiei de conducerea DDJ.

Ordinul de începere a lucrărilor ce includ înlăturarea efectelor calamităților din perioada 12-25.06.2020, DJ 608 – Teregova – Luncavița – limită UAT Mehadica (KM 41+830-56+328), a fost emis în 10 septembrie 2020, nefiind urmat de începerea lucrărilor. Aşa cum v-am spus, constructorul a fost acolo câteva zile, acum în februarie, apoi a sistat tot.

JCS-Nina Curița

1 Comentariu

  1. Emiliano si Manu incearca sa vada daca vechile practici cu umflarea lucrarilor dupa castigarea licitatiei merg si cu noua administratie. Daca merg, inseamna ca drumurile noastre vor ramane exact ca si dupa administratia PSD.

Adaugă comentariu