Caraş-Severin, Romania

ORAVIŢA – Primarul oraşului consideră că spitalul are nevoie de un manager cu alte viziuni şi care să facă din unitatea sanitară una performantă!

Practic, medicului Felician Fara i-a expirat în 15 decembrie mandatul de manager al Spitalului din Oravița, iar primarul Dumitru Ursu a numit în funcție un jurist, pe Mircea Popescu, care provine din mediul de afaceri, pentru a gestiona spitalul care este şi spital COVID.

„Vreau să vă spun că nu l-am schimbat pe domnul Fara, chiar dacă am avut multe nemulţumiri, până nu i-a expirat mandatul şi asta înseamnă că i-am respectat cei 19 ani în care a condus acest spital. Şi vă spun asta ca să punem capăt răutăţilor şi presupunerilor că l-aş fi schimbat pe manager fiindcă este simpatizant Pro România. Domnul Fara a fost ani de zile simpatizantul a diverse formaţiuni politice, dar eu nu am treabă cu astfel de lucruri. A făcut lucruri bune pentru spital şi a avut şi unele eşecuri, nu poţi fi perfect când conduci ceva. Însă, eu zic că trebuia schimbarea, că după aproape 20 de ani oricine s-ar plafona. În plus, este nevoie de experienţa dânsului ca medic. Îi doresc dlui Popescu succes, sper să facă treabă pentru că am aşteptări. Va trebui un director medical, sunt mulţi medici foarte buni în spital, m-am gândit la unul dintre ei care a condus zeci de ani un alt spital, însă detalii vă dau la momentul potrivit. Nu aştept minuni, vreau doar ca spitalul din Oraviţa să intre în categoria spitalelor de care să se audă numai lucruri bune“, ne-a spus primarul Dumitru Ursu.

Fostul manager, Felician Fara, susţine că respectă decizia primarului, însă mai putea rămâne: „Eu aș fi putut rămâne printr-un act adițional de prelungire a mandatului și cred că așa ar fi fost inspirat, ținând cont că suntem într-un context de criză sanitară. Respect orice decizie, dar consider că momentul e total nepotrivit“.

JCS-Nina Curiţa