Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Preşedintele Romeo Dunca a prezentat un bilanţ al activităţii Consiliului Judeţean, la un an de mandat!

Şeful judeţului a vorbit despre proiectele cu finanţare europeană, deloc puţine, implementate în acest mandat, cum ar fi modernizarea DJ 608 Plugova -Rusca, pregătirea construirii unui spital modular la Reşiţa, Via Banatica ce prevede 500 de km de trasee cicloturistice, pregătirea documentaţiei pentru o reţea întreagă de drumuri judeţene pentru care se vrea obţinerea de fonduri europene.

Romeo Dunca a amintit și despre schimbările importante din domeniul asistenţei sociale în privinţa reducerii cheltuielilor şi a evidenţiat proiectele depuse la Compania Naţională de Investiţii, aici fiind vorba despre proiecte ce pot aduce în judeţ 21,9 milioane de euro pentru drumuri şi 84 de milioane de euro pentru reabilitarea altor obiective, cum ar fi Sanatoriul Marila. Nu a uitat nici de reparaţiile, cu economii vizibile, făcute din bugetul judeţului pe diverse drumuri judeţene, unele efectuate deja, altele aflate încă în procedură de licitaţie. Asupra multor aspecte prezentate joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de şeful judeţului vom reveni în ediţiile viitoare.

„Eu zic că am făcut multe cu bani puţini, dar efort mare. Cetăţenii nu au cum să fie mulţumiţi pentru că aşteptările sunt mari, însă nu este nimeni naiv să creadă că într-un an se pot face lucruri care nu s-au făcut ani de zile. Eu sunt mulţumit şi consider că schimbarea a fost făcută. Nu o să vedem mâine prima cărămidă la Marila, dar o să o vedem. Am sperat să facem lucruri şi am făcut, sper să facem cât mai multe“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Romeo Dunca.

JCS–Nina Curiţa