Dunca: Sper să nu aducem bani de acasă pentru DJ 608! - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Preşedintele Consiliului Judeţean a susţinut joi o conferinţă de presă al cărui subiect principal a vizat celebrul DJ 608, un drum pentru care „ADR avertizează că există riscul să pierdem banii europeni fiindcă în 3 ani de zile nu s-au finalizat hârtiile“!

Mai mult, pentru ca lucrurile să meargă bine iar judeţul să nu aibă de suferit, Romeo Dunca l-a chemat la discuţii pe patronul firmei care a câştigat licitaţia pentru reabilitarea acelui drum, mai exact pe Ion Bejeriţă, pentru a-i oferi sprijin.

„Domnul Maxim de la ADR Vest ne-a avertizat în mod grav că există riscul să nu putem folosi sumele alocate, 20 milioane euro. pentru reabilitarea acestui drum. Există temerea că nu ne putem încadra în termen, pentru că în trei ani nu am reuşit să terminăm hârtiile şi mai avem doar trei ani ca să facem o lucrare grea, de 40 de km, în zonă dificilă, În acest sens am întrebat constructorul câştigător dacă nu doreşte sprijin, să lucrăm împreună sub umbrela lor şi să le căutăm sprijin, să găsim alţi constructori care să vină sub ei şi să preia părţi din lucrare ca să ne asigurăm că putem cheltui aceşti bani. 31 decembrie 2023 este termenul limită la care se pot trage banii“, a precizat Romeo Dunca.

Preşedintele CJ a explicat clar că dacă nu se reuşeşte atragerea banilor, Consiliul Judeţean va trebui să plătească din buzunar sau să rămână cu lucrarea nefinalizată. „În urma unor discuţii mai aprinse, mai neaprinse, am fost asiguraţi că firma respectivă o să facă lucrarea în termen şi la calitatea necesară. Mai mult, ni s-a atras atenţia că întârzierile pe care firma le are la plata impozitelor pe ultimele şase luni se datorează faptului că noi nu le-am plătit vreo două milioane pentru anumite reparaţii, de la alte lucrări, cărora le-am contestat calitatea. Sigur că mi-am exprimat nemulţumirea că o firmă atâta de mare stă în aceşti bani, dar este dreptul fiecăruia să facă ce vrea cu banii lui“, a mai spus şeful judeţului.

Preşedintele Consiliului Judeţean, în ciuda asigurărilor date de Bejeriţă, spune că este în continuare neliniştit în privinţa DJ 608, însă merge „pe asigurarea domnului Bejeriţă că îşi vor suporta întârzierile, le-am cerut să ne evidenţieze penalităţile pe care noi ar trebui să le plătim pentru că nu le-am dat banii în timp util, ni le asumăm, aşa cum şi dânşii trebuie să îşi asume penalităţile datorită întârzierilor din acest contract. Aşteptăm să începem lucrările la DJ 608, drumul de la Cornereva pe care oamenii îl aşteaptă de atâţia ani. Am început acum trei ani şi nu am încheiat hârtiile, am cerut o altă amânare la ADR pentru că există o neconcordanţă vizavi de proiectul tehnic şi fiecare lună care trece se scade din cele 35 rămase“.

În ciuda emoţiilor, Romeo Dunca a mai spus că speră „să nu aducem bani de acasă şi un proiect european să plece înapoi şi noi să rămânem cu gropile din DJ 608“.

JCS-Nina Curiţa

Adaugă comentariu