Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Preşedintele ales al Consiliului Judeţean s-a întâlnit cu conducerea AquaCaraş, la întâlnire fiind însoţit şi de experţi financiari din domeniul privat!

Informațiile pe care le-a cerut Romeo Dunca de la conducerea AquaCaraș au fost multe, acesta fiind interesat să clarifice zvonurile și acuzațiile care planează de ani de zile asupra operatorului de apă și canal din judeţ cu privire la angajările pe criterii politice. Pe de altă parte, Dunca a vrut să afle toate datele referitoare la lucrările de investiții din ultimii patru ani şi rezultatele financiare.

„Aşa cum am promis, la ora 10.30 am fost acolo, am primit o documentaţie foarte frumoasă, ordonată, pusă la punct, dovadă este că deşi am pus câteva întrebări cu 24 de ore înainte, lumea s-a mobilizat şi răspunsurile au fost foarte prompte, o să le şi studiem. Am avut două tabere, adică cei care au avut de reclamat plus cei care ar fi trebuit să dea răspunsuri, şi noi am stat în afară, şi din discuţiile celor două grupuri am extras un număr de puncte, care vor constitui o temă de audit“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean.

Romeo Dunca susţine că la prima şedinţă de consiliu ar trebui aprobat un audit pentru toate instituţiile, pentru toate direcţiile şi toate companiile care au legătură cu activitatea Consiliului Judeţean.

„Nu ne interesează aparteneţa politică a nimănui, nu o să investim energia noastră pentru a dezgropa toţi morţii, dar trebuie să înţelegem ce s-a întâmplat. Dacă sunt fapte grave, să tragem la răspundere, pentru că trebuie să se înţeleagă că schimbarea nu există dacă oamenii nu plătesc pentru ceea ce fac sau dacă nu sunt recompensaţi pentru lucrurile bune pe care le fac. Nu ne luăm după faptul că AquaCaraş începe cu „A“, dar am putea s-o luăm şi că-i prima în ordine alfabetică, dar aici fiind foarte multe care se reproşează unora sau altora, ne-am oprit aici“, a mai precizat Dunca.

Joi, preşedintele CJ va merge să vadă ce este la Direcţia de Drumuri Județene, „urmând ca pe măsură ce înţeleg şi eu ce se întâmplă, spunea Romeo Dunca, să deschidem toate subiectele care sunt fierbinţi şi de care au depins bunăstarea, performanţa sau non-performanţa acestui judeţ. Nu am absolut nimic cu AquaCaraş sau cu angajaţii de acolo, nu am absolut nimic cu cei de la Direcţia de Drumuri, cu cei de la Asistenţă Socială, n-am nimic cu nimeni, doar vreau să înţeleg tot ceea ce s-a întâmplat“.

JCS- A.G./N.C.