Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Șeful CJ nu a fost de acord, așa că bugetul Caraș-Severinului care trebuia împărțit la primării nu a fost votat!

Municipiului Caransebeș i-a trecut glonțul pe la ureche în ședința de luni a Consiliului Județean Caraș-Severin. Și, culmea, glonțul nu a venit, ca alte dăți, dinspre foștii colegi de partid, adică din pușca liberalilor, ci din cea a celor care, se presupune, că ar fi aliați cu Borcean și ne referim la PSD, Pro România și PMP, care, conform celor spuse de Romeo Dunca, au vrut să lase Caransebeșul fără o sumă consistentă.

„Consilierii județeni (care nu au votat bugetul – n.r.) mi-au cerut, așa pe românește, să dăm un milion de lei către primăriile pe care ei le indică. Nu știu dacă a fost un șantaj, nu am fost de acord, cu atât mai mult cu cât ni s-a cerut ca o parte importantă să o luăm de la Caransebeș, că ș-așa este al nimănui. Eu rămân consternat și vă spun că descopăr niște chestii foarte ciudate. Nu am fost de acord, nu că-l simpatizez pe domnul primar Felix Borcean, dar Caransebeșul are un spital cu probleme grave și nu i s-au alocat mai mulți bani decât i se cuveneau. La fel, s-a mers pe ideea că Reșița n-a primit niciodată nimic și să tăiem 500 de mii de la Reșița, la fel nu am fost de acord”, a precizat șeful CJ imediat după ședință.

Dunca a fost și mai clar într-o postare pe rețelele de socializare, în care a explicat cum au decurs negocierile pentru bani și proiectul Nedeia, pentru ca cei din Opoziție „să nu mai facă circ în ședință”. Mai mult, șeful județului l-a nominalizat pe cel care a vrut să lase Caransebeșul cu bani mai puțini, acesta fiind nimeni altul decât primarul de Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu. Potrivit lui Dunca, prețul cerut a fost un milion de lei pentru primăriile PSD, PMP și Pro România contra votului pentru buget și proiectul Nedeia.

„Am întrebat de unde credeți că pot lua acești bani. Mi s-a răspuns că de la primăriile PNL. Apoi domnii Crina și MălăIescu mi-au ținut o prelegere despre cum stă treaba cu politica. 500.000 de la Reșița că e mare și Nelu se descurcă. Cu atât mai mult cu cât în trecut, ani de zile, Reșița nu primea nimic. Apoi nea Luca Mălăiescu a zis că 300.000 de la Caransebeș, că primarul oricum e al nimănui. Restul de la câteva primării PNL și gata înțelegerea. Am făcut o contrapropunere de 500.000 de lei și aceștia luați de la absolut toate UAT-urile, care nici vorbă de a fi acceptată și cu asta marea negociere politică pentru binele poporului s-a încheiat”, a detaliat președintele modul cum au decurs negocierile.

1,5 milioane de lei era alocarea pentru Caransebeș și 3 milioane de lei cea pentru Reșița. Dunca e sigur că la viitoarea ședință pentru buget acesta va fi votat în forma propusă de el. Și mai are și un mesaj pentru primarul de la Oțelu Roșu: „Primarul Luca Mălăiescu, care ne învață cum poți lua de la cei mari sau cei ai nimănui, va înțelege pe pielea lui cum e atunci când banii tăi se duc la altul. Cu atât mai mult cu cât Mălăiescu nu mai are aproape nimic de făcut în localitate și spitalul lui nu mai are arierate”.

Întrebat despre subiect, primarul Caransebeșului, Felix Borcean, nu a vrut să comenteze pe această temă.

JCS-Nina Curița