Dunca îi cere lui Vela Poliţia Economică la CJ - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Revoltat de ceea ce descoperă în administraţia judeţeană, preşedintele CJ vrea să înfiinţeze un punct de lucru al Poliţiei Economice la Consiliul Judeţean Caraş-Severin!

Potrivit ultimelor comentarii făcute de preşedintele Consiliului Judeţean, Romeo Dunca, pe pagina sa de Facebook, acesta ar fi descoperit trei fapte care l-au intrigat, întrucât la mijloc sunt bani publici: „În nici o lună, din trei fapte analizate, am constatat tot atâtea furturi din banul public. Având în vedere gravitatea lor şi modul de organizare a celor implicați, consider că în CJ Caraș-Severin a existat o grupare de persoane care, aflată sub o protecție de la nivel înalt, a jumulit constant şi consistent banul public. De aceea cer public domnului ministru Marcel Vela să detașeze două persoane din Poliția Economică (de preferinţă din alte județe decât cele din aria Fiscului regional) la sediul CJ, pentru a putea analiza volumul mare de teme suspecte din mai multe departamente şi direcții. De asemenea, rog persoane specializate în cercetarea de infracțiuni economice, ieșite la pensie dar cu drag de popor, să mă ajute în calitate de voluntari“.

Dunca asigură masă şi cazare pentru cei interesaţi și s-a înfuriat când a descoperit un prejudiciu de 2.500.000 lei (550.000 de euro) la Căminul pentru Persoane Vârstnice, fapta fiind prescrisă, iar banii nerecuperaţi: „O poveste tristă în care cei ce au furat din pensiile bătrânilor asistați au rămas cu banii. (…) Bătaia de joc faţă de bugetul unui județ vandalizat a mers până acolo încât căminul în care erau adăpostiți bătrânii cărora li s-au furat pensiile, a trebuit să plătească si cheltuieli de judecată“.

Preşedintele Consiliului Judeţean a subliniat, de asemenea, că bugetul judeţului este „praf“ şi că resursele sunt insuficiente pentru plata salariilor pe luna decembrie pentru anumite direcţii.

JCS-Alexandra Gorghiu