Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Atât șeful județului, cât și șeful grupului PNL din CJ arată că vor acționa în cele două direcții în cadrul unei noi ședințe extraordinare a Consiliului Județean!

Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean promitea, la cumpăna dintre ani, o serie de ședințe extraordinare pentru lucrări la drumuri, având deja acoperite sursele de finanțare. Iar șeful grupului PNL lua în calcul o acțiune în contencios, împotriva împărțelii incorecte a banilor către primării, orchestrată de către PSD. În acest context, aleșii județului sunt așteptați la o nouă ședință extraordinară, vineri, 15 martie, pe ordinea de zi fiind cuprinse, deocamdată, două documente.

Primul este un proiect de hotărâre pentru aprobarea modernizării DJ 571 – intersecție DN 57 – Moldova Nouă – Cărbunari – Sasca Montană – Ciuchici (intersecție DN 57). Este vorba despre o investiție majoră, mult așteptată, într-un tronson de drum județean de aproximativ de 47 de kilometri, extrem de importantă pentru județ, la capitolul Mobilitate. Acesta se va bucura de o finanțare de circa 50 de milioane de euro, prin Programul Regional Vest 2021-2027.

Cel de-al doilea proiect de hotărâre vizează admiterea sau respingerea plângerilor prealabile formulate de consilierii județeni Mircea Teodorescu (șeful grupului PNL din CJ) și Șerban Vuia, precum și de administrația comunei Băuțar, împotriva hotărârii prin care banii au fost împărțiți incorect între primării, prin amendamentul șefului noii majorități, consilierul Ioan Crina (PSD). Documentul este pasul procedural necesar pentru o acțiune în contencios administrativ, despre care vorbea zilele trecute Mircea Teodorescu.

JCS-A.M.