Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Preşedintele CJ, Romeo Dunca, s-a plâns că nu poate scăpa de „sifonarii“ de la Drumuri Judeţene, organigrama fiind blocată de instanţă!

Romeo Dunca, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, spune că a încercat să scape de câţiva „specialişti“ în ilegalităţi de la Direcţia de Drumuri Judeţene, trimiţându-i să-şi caute de lucru în mediul privat. Doar că angrenajul public nu se mişcă la fel ca în privat, iar noua organigramă a rămas blocată în instanţă.

Șeful CJ a vrut să asigure cetăţenii judeţului că vrea să-şi ţină promisiunea de a schimba modul de lucru şi că „am considerat că la DDJ există angajati care nu au apărat cu adevarat interesul instituției si, implicit, al cetățeanului de rând. Instanța a blocat organigrama, considerând că nu există o motivare suficientă a acestei nevoi şi că respectivii își fac treaba bine“.

Romeo Dunca a postat din nou, pe o reţea de socializare, un raport de control vizând 34 de lucrări luate la rând, care „arată modul obişnuit şi familiar de încălcare a regulilor şi a legilor“ şi care „arată destul de clar că dorința mea de a trimite în privat un număr însemnat de «super meseriași» de la DDJ, cu complicitatea cărora acest mod de lucru s-a putut derula, este fundamentată“.

Au fost întreprinse şi două misiuni de audit, iar rezultatele, sintetizate, vorbesc despre decontarea aceleiaşi lucrări de mai multe ori, decontarea unor lucrări neexecutate, segmentarea lucrărilor, astfel încât acestea să poată fi atribuite direct, lipsa unor documente justificative obligatorii, lipsa graficelor de execuţie, emiterea ordinelor de începere a lucrărilor fără depunerea garanţiei de bună execuţie, nedesemnarea persoanei responsabile de contract etc.

După toate cele menţionate, Romeo Dunca a dorit să pună o întrebare „inclusiv judecătorilor de care depinde soarta județului: cum voi continua lucrul în folosul comunității alături de cei care ani la rând au vegheat în acest fel asupra banul public?“.

JCS-A.M.