Dunca: Am reparat prostiile făcute de dumneavoastră! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Asta le-a spus șeful județului consilierilor Ionuț Popovici și Flavius Nedelcea (plecat acum la București), care l-au încolțit pe holurile Consiliului Județean cu tot felul de tachinări!

V-ați întrebat, probabil, nu de puține ori, ce are președintele Consiliului Județean de tot reacționează la tot felul de șicane care i se fac. În episodul încolțirii: „Nu mă atingeți“, i-a spus Dunca lui Popovici, care a depășit distanțele „regulamentare“. „Vă iau scamele de pe umeri“, a replicat Popovici, completat de Nedelcea: „Ați venit cât mai aproape de mine“.

Triunghiul s-a înfierbântat când discuțiile au ajuns la drumurile făcute sau nefăcute în mandatul administrației anterioare. „Eu v-am spus la ce lucrez acuma și lucrez bine, le-a spus Dunca, amintind de câteva dintre proiectele nepuse pe roate. (…) Ați primit ceva pentru asta ca să acceptați un proiect prost? Eu vă întreb, că ați fost la putere. Conducerea județului a luat șpagă? Credeți-mă, ați fost păcăliți pe degeaba! Pentru că proiectul este prost, noi îl actualizăm. Eu repar prostiile făcute dvs. Și nu numai eu, e o echipă întreagă de oameni! Am reparat o grămadă din prostiile făcute de dvs“.

Nu putem reproduce toate șicanele, dar ne amintim episodul în care Popovici și Nedelcea i-au reproșat șefului CJ că ar susține un investitor neserios la aeroportul din Caransebeș, zicându-i că Olariu nu ar fi făcut plata pe care a declarat-o efectuată în plină ședință de consiliu. Așa că Dunca a pus mâna pe telefon, l-a sunat pe Olariu și a obținut dovada plății. „Ați mințit, domnilor consilieri!“, a încheiat președintele CJ.

Trist este însă că dincolo de șicanele pe care le amintim suferă județul, aparatul administrativ fiind nevoit să țină piept unor situații consumatoare de timp și resurse. Lipsa unui liberal la ședințe face Opoziția să uite că reprezintă cetățenii și votează, nu o dată, împotriva unor proiecte importante, blocându-le. Nu, nu votează împotrivă, pardon! Se abțin, pentru că nu au tăria unui vot ferm, „pro“ sau „contra“, care să justifice în fața cetățenilor încrederea primită la alegeri și respectul datorat pentru asta. Chiar unul din glasurile Opoziției le spunea liberalilor, despre proiecte, că „nu puteți propune voi, cât putem respinge noi“.

Legat de asta, Romeo Dunca a constatat cu tristețe că „nevoile persoanelor asistate au căzut pe locul doi la ședință. Încrâncenarea Opoziției conduse vocal de Ionuț Popovici pentru respingerea hotărârilor referitoare la buget a fost atât de mare încât faptul că în acest caz era vorba de a primi, nu de a da, a trecut neobservat“.

În concluzie, amintim alt episod din ședințe, avându-l ca protagonist pe Flavius Nedelcea, pornind de la sinceritatea lui Romeo Dunca. Numărul mare de răvașe care umplu secretariatul administrației județene, care trebuie să primească răspuns legal în scris, l-au pus pe Dunca în fața unor răspunsuri date consilierilor mai… duri. Doar că, la finalul adreselor oficiale ale Consiliului Județean, parafate și semnate de Romeo Dunca, șeful județului a cerut secretariatului să schimbe formulele de politețe de încheiere, tăind acel „cu stimă“ și alte formule, în cazul răspunsului dat consilierului Nedelcea. Acesta i-a cerut socoteală președintelui: „De ce tăiați acel «cu stim㻓? „Pentru că nu am nicio stimă pentru dumneavoastră, domnule consilier!“, i-a răspuns Dunca, după atâtea șicane.

Totuși, avansarea lui Nedelcea la ministerul Economiei sau numirea lui Gabriel Știka ca șef la Apele Române nu l-au bucurat pe Dunca, dimpotrivă: „Dacă Știka, Nedelcea, Popovici reprezintă valorile județului, atunci fără nici un regret mă lipsesc de ele! (…) Revenind la aceste valori cărășene ce pleacă la București, sincer, îmi pare nespus de rău. Nu pentru că pleacă de la județ, ci fiindcă ajung acolo unde deciziile lor, dacă vor merge pe aceiași linie, vor face infinit mai mult rău. Cât au făcut aici, deja am văzut la DDJ pe vremea lui Știka, sub directa supraveghere a vicepreședintelui Nedelcea. Noroc pentru țară că Popovici va rămâne în zonă! E prea versat și periculos pentru a fi mutat de Mocioalcă la București“.

Nu putem comenta altfel decât să credem că, indiferent cine are în frâie administrația județului, va putea face treabă și fără piedici puse prin șicanări eterne și hărțuiri inutile…

JCS-Antoniu Mocanu