Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Astfel se apară managerul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș (SMUC) în problema softurilor medicale, după ce a fost acuzat în ultimele zile că vrea să renunțe la actualul soft pentru a-l aduce înapoi pe cel vechi!

Mai exact, fostul manager Adrian Cican posta zilele trecute că la spital se întâmplă lucruri necurate, nelipsind nici acuzațiile de șpagă. „Să aduci din nou firma de IT a lui Sebastian Ghiță înapoi și să scoți firma care ţi-a donat calculatoare de 45.000 lei și celelalte calculatoare în chirie, este ceva… NECURAT, mai ales că firma lui Ghiță dă șpagă la greu, eu refuzând acest lucru, dar… Oferta lor fără programele complete, gen farmacie, laborator, etc. este mult mai mare, iar fiabilitatea ZERO, mai ales că medicii în proporție de 80 % folosesc în cabinetele private programul ICMED, nu HIPOCRATE. Nu miroase bine de loc…”, scria în stilul caracteristic, pe Facebook, Adrian Cican.

În replică, celălalt Adrian, Dumbravă, a explicat că vechiul contract a fost reziliat abuziv (de Adrian Cican – n.r.), fapt consfințit de o decizie definitivă a instanței și nu vrea un nou proces cu deținătorii softului Hipocrate, cărora și așa spitalul trebuie să le plătească 250.000 de lei tocmai din cauza rezilierii abuzive.

„Nu vreau să intru în polemici ieftine, atunci când îți asumi o funcție, îți asumi și critica și trebuie să răspunzi, e clar, îmi asum lucrurile astea, dar vă spun, fără aroganță, haideți să ne preocupăm de lucruri mari. Contractul cu firmele de soft, eu am o sentință prin care trebuie să reiau contractul cu… firma lui Ghiță, nu știu dacă e firma lu Ghiță, habar n-am. Am decizie definitivă că acel contract pe care spitalul l-a avut cu firma RSC Hipocrate a fost reziliat abuziv. Ce pot să spun altceva? Oamenii au venit cu sentința la mine, iar acum sunt în situația ingrată ca firma actuală, cu care mai am contract până la sfârșitul anului și nu vreau să reziliez contractul cu ei acum, tocmai ca să nu mai intru într-un alt proces, și situația că trebuie să pun în practică celălalt soft, obligatoriu prin sentință. Valoarea contractului cu Hipocrate este de vreo 250.000 de lei, nu-mi permit să risc să nu închei contractul pentru că ar urma un alt proces și mi-ar cere banii ăștia plus penalități, plus, plus, plus… Cât privește răspândirea softurilor în țară, știu mai mult decât spune domnul fost manager. Hipocrate este de departe lider față de cel de acum. Am întrebat medicii: sunteți mulțumiți de actualul soft? Cei mai mulți mi-au spus că nu sunt mulțumiți, în comparație cu Hipocrate. Sunt nevoit să reiau contractul cu Hipocrate, dacă furnizează tot ce le cer, continuăm, dacă nu, vom renunța și la ei. Eu nu sunt un procesoman, îmi plac lucrurile clare, negociate”, a concluzionat managerul SMUC, Adrian Dumbravă.

 JCS-R.M.