Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Echipa secţiei de Ortopedie îşi doreşte ca dificultatea operaţiilor ce vor fi făcute la Reşiţa să sporească!

De curând, Consiliul Judeţean şi Primăria Reşiţa, prin preşedintele Romeo Dunca şi primarul Ioan Popa, au încheiat un protocol de colaborare prin care se încearcă asigurarea finanţării pentru anumite secţii ale Spitalului Judeţean Reşiţa.

„Încet, încet încercăm să dezvoltăm secţiile spitalului, suntem zonă montană este firesc când vorbim despre dezvoltarea turismului să vorbim şi despre dezvoltarea secţiilor care au adresabilitate. Au fost scoase la concurs două posturi pe secţia de Ortopedie, chiar a fost concurenţă, patru candidaţi pentru două posturi. Au venit doi medici tineri ortopezi, Robert Vlăduțu și Mihai Dragoș, care, împreună cu şeful secţiei, dr. Bona, reuşesc să facă operaţii gen protezare de şold, protezare de genunchi. Dar pentru ca aceste operaţii să fie tot mai complexe este nevoie ca secţia să fie dotată cu turn de artoplastie, cu masă de artoplastie. Însă, toate acestea exced, la ora actuală, capacităţii de achiziţionare a SJU, aparatura este foarte scumpă, în consecinţă având în vedere că SJU deserveşte atât municipiul Reşiţa, cât şi cetăţenii de pe teritoriul întregului judeţ, este firesc acest parteneriat pentru ca dotarea secţiei să fie finanţată parte de Consiliul Judeţean, parte de Primăria Reşiţa. Este o acţiune binenvenită şi firească“, a precizat managerul SJU, Alina Stancovici.

JCS-Nina Curiţa