Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În cadrul Secţiei Pneumologie din cadrul Spitalului Judeţean Reşiţa, condusă de medicul Dumitru Secăşan, transformată anul trecut în Secţie Covid cu 70 de locuri – fiind una dintre cele mai mari din vestul ţării -, au fost achiziţionate 62 de saltele cu huse impermeabile, 70 perne, 14 reductoare pentru butelii de oxigen, 5 butelii de oxigen de 5 litri, 3 de 20 de litri, o saltea antiescară şi un nebulizator!

Achiziţia a fost posibilă datorită donaţiilor făcute de firmele Sporea Com din Oraviţa şi Saxo General Reşiţa, care au donat 30 de mii de lei, respectiv 20 de mii de lei secţiei respective. Personalul de pe secţie speră ca prin noile dotări să crească gradul de inocuitate (de siguranţă) al pacienţilor, prin creşterea normală a confortului şi îmbunătăţirea ambientului în care se desfăşoară actul medical.

Trebuie precizat faptul că de la 1 aprilie 2020, de când Secţia Pneumologie a devenit Secţie Covid, până vineri 9 aprilie 2021 aici au fost internaţi 1461 de bolnavi de Covid. Chiar vineri, pe secţie erau 58 de cazuri, în ultimele zile aici fiind internate câte 7 sau 8 persoane pe zi. Toţi pacienţii au avut o durată de internare de 11 zile, iar la externare toţi au avut o stare bună sau ameliorată. Dintre cei 1461 de pacienţi, 168 au avut la externare test negativ de Covid.

JCS-Nina Curiţa