Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Municipalitatea a lansat pe SEAP licitația pentru dotarea atelierelor de la Liceul Tehnologic „Dacia”, Liceul Tehnologic „Decebal” și Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă”, valoarea contractului fiind de 989 de mii de lei. Totul, printr-un proiect mai amplu pe PNRR, intitulat „Dotarea cu echipamente TIC, mobilier și materiale educaționale și sportive a unităților de învățământ din municipiul Caransebeș”!

De dotările noi în ateliere vor beneficia elevii celor trei licee tehnologice, după cum urmează: Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă” (atelierul auto – 329 de mii de lei), Liceul Tehnologic „Decebal” (atelierul electronică-automatizări, atelierul de sudură, atelierul de mecanică – 329 de mii de lei) și Liceul Tehnologic „Dacia” (atelierul de silvicultură, atelierul de prelucrarea lemnului, atelierul mecanic/instalații pentru construcții – 329 de mii de lei).

Chiar primarul Felix Borcean anunța zilele trecute, la semnarea contractelor cu firma care va reabilita energetic două școli generale din Caransebeș, că urmează să înceapă licitațiile pentru dotarea tuturor unităților de învățământ: „Așa cum am tot spus, pentru noi, ca administrație, educația reprezintă o prioritate. E un proiect important pentru tot sistemul de învățământ din Caransebeș, pe care l-am creionat pe baza solicitărilor primite de la directorii unităților de învățământ.”

Urmează licitațiile și pentru alte dotări necesare în învățământul din Caransebeș, valoarea întregului proiect fiind de peste 14 milioane de lei. În cazul dotării atelierelor celor trei licee tehnologice, ofertele sunt așteptate până în data de 17 mai, după care se va trece la evaluarea acestora.

JCS-R.M.