Dosar penal pentru un minor din Caransebeș - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Acesta este suspectat că ar fi încercat să vândă, fără drept, 1.600 de articole pirotehnice! 

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, polițiștii de la Poliția Municipiului Caransebeș au depistat marți, 14 decembrie 2021, în Piața Agroalimentară din municipiu, un minor de 16 ani, care ar fi oferit trecătorilor, fără drept, spre vânzare, articole pirotehnice. În urma controlului efectuat de către polițiștii caransebeșeni, au fost găsite și ridicate 1.600 de astfel de articole, de tip petarde și artificii. Drept consecință, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și continuă cercetările în acest caz.

De asemenea, având în vedere că nu au fost identificați părinții ori rudele minorului, în cauză au fost sesizați reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, care l-au preluat pe tânăr, în vederea internării într-un centru social.

Conform legislației în vigoare, orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. Totodată, folosirea petardelor din categoria P1, de tip „emițător de sunet”, în scop de divertisment, este interzisă de lege. „Pentru a preveni incidentele nedorite și chiar victimizarea populației prin folosirea unor materiale pirotehnice neconforme prevederilor legale, precum și pentru menținerea unui climat de siguranță publică în preajma sărbătorilor de iarnă, cetățenii au obligația de a achiziționa doar obiecte pirotehnice permise de lege”, transmite IPJ Caraș-Severin.

JCS-S.P.