Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Dorinel Munteanu (51 de ani), cel mai selecționat fotbalist român în echipa națională, acum antrenor la CSM Reșița, trage un semnal de alarmă cu privira la barajul pentru EURO. Dorinel Munteanu este de părere că românii au căutat prea multe scuze privind acest baraj cu Islanda, iar pauza cauzată de coronavirus le dă răgaz să pună toate lucrurile la punct!

„Să fim serioşi, noi toată iarna n-am făcut altceva decât să căutăm alibiuri, că nu e bun gazonul, că e vremea proastă, că trebuie mutat jocul în Danemarca. Acum avem şansa să ne pregătim în cele mai mici amănunte, dacă se reiau competiţiile în timp util. Trebuie să ne trezim, să conştientizăm importanţa acestui baraj, fiindcă dacă nu ne calificăm la un turneu final organizat pe teren propriu, va urma o perioadă neagră pentru fotbalul românesc”, a spus Dorinel Munteanu.

România a câștigat timp nu doar pentru pregătirea meciurilor de calificare, dar și pentru finalizarea stadioanelor menite să fie baze de antrenament pentru echipele ce vor veni la București: Steaua, Rapid și Arcul de Triumf.

JCS-Ștefan Moraru

1 Comment

  1. Fotbalul românesc traversează o perioadă urâtă cam de mult. Cam de când s-a retras generația de aur, din care au făcut parte Dorinel și Belodedici. Dorinel spune că va urma o perioadă neagră pentru fotbalul românesc. Sincer, mi se pare că nici perioada din 2000 încoace nu e prea albă, roz nici atât. Echipele românești de club au avut o răbufnire prin 2005-2006 dar apoi s-au stins.
    Românii cam rar îndeplinesc ceva la timp. Am fi fost de râsu’ curcilor să nu fim în stare să finalizăm cele trei stadioane. Așa încât, privit strict din perspectiva asta, virtusul Corona aduce un nesperat timp suplimentar. Ar fi însă de dorit ca românii să poată duce lucurile la bun sfârșit în timp util. Când scriu asta, mă gândesc la stadionul din Târgu Jiu, unde au fost necesari ani de zile pentru a-l putea inaugura, sau la cel din Arad, care trebuia inaugurat de vreo doi ani.
    Cum-necum, hai România! Suntem gazde la Euro, ar fi bine să fim și-n competiție.

Adaugă comentariu