Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Dacă în urmă cu o săptămână primarul Nelu Popa primea OK-ul verbal al Comisiei tehnico-economice a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, astăzi au venit și documentele oficiale!

Anunțul a fost făcut chiar de edilul Reșiței, pe rețelele sociale: „Astăzi am primit avizul favorabil pentru Domeniul Turistic Semenic! Mulțumiri domnului ministru Radu Oprea, mulțumiri echipei din Primăria Reșița, colegilor de la Consiliul Județean Caraş-Severin şi Primăriei Văliug. A fost o muncă uriaşă, lungă, începută în 2004, împreună cu Robert Apshner, austriac din Sankt Corona, omul cu care <<am desenat>> traseele pârtiilor, ale gondolei, lacul de acumulare și activitățile de vară. A fost nevoie de 20 de ani pentru a începe practic lucrările. Sunt convins că acest proiect va schimba viața a mii de oameni din Banatul de Munte!”

Potrivit edilului, urmează semnarea contractului de finanțare cu ministerul pentru a se putea demara lucrările. Proiectul de peste 42 de milioane de euro prevede trei pârtii pe care se putea schia deja la care se adăuga alte trei noi, dar şi o instalaţie pentru înzăpezire artificială, o instalaţie de transport pe cablu de tip telegondolă cu 10 locuri, o tiroliană şi un scaun autopropulsant, un parc tematic, precum şi alte obiective (clădire anexă, garaj pentru maşinile de bătut zăpada). De asemenea, va fi amenajată o parcare terană cu o suprafaţă de 3.000 mp şi o cale rutieră de întoarcere a autobuzelor care vor aduce turiştii în zona staţiei inferioare a staţiunii.

JCS-N.C.