Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Deşi spera ca documentele necesare pentru domeniul schiabil Semenic – Crivaia să ajungă pe masa Guvernului mai repede, Popa spune că mai sunt necesare câteva aprobări!

Cel mai ambiţios proiect al primarului Ioan Popa, domeniul schiabil, e încă în stand-by, deşi edilul spera ca documentele să ajungă pentru o Hotărâre de Guvern încă din ianuarie. Cum pandemia a dat totul peste cap, dar mai ales că nu reprezenta o prioritate în condiţiile atâtor restricţii, abia la jumătatea lunii iunie s-a mai făcut un pas: „În 15 iunie, a spus Popa, am avut ultima dezbatere publică la Văliug pentru aprobarea Planului de Urbanism Zonal (PUZ) şi a studiului de evaluare adecvată, un studiu de mediu pe care ni l-a solicitat Ministerul Mediului, de la vremea respectivă. Amândouă documentele sunt valide, sunt în regulă, aşteptăm avizul Agenţiei de Mediu de la Reşiţa cu care vom merge la Guvern şi cu care pregătim din nou proiectul de Hotărâre de Guvern pentru schimbul de terenuri şi defrişare. Eu sper ca în maxim două luni să intre pe masa Guvernului Orban“.

Reamintim că proiectul a fost blocat din cauză că cea mai mare suprafaţă aparţine Romsilva, 23 de hectare de fond forestier, între Primăria Reşiţa şi Romsilva fiind necesar un schimb de terenuri.

JCS-Alexandra Gorghiu