Caraş-Severin, Romania

NAIDĂŞ – Cam acesta este răspunsul pe care primarul de Naidăş susţine că îl primeşte când solicită clarificări de la autorităţi.

Comuna are aproape toate străzile asfaltate, cu excepţia a două pe care încă se execută lucrări la alimentarea cu apă. „Sunt bucuros că o să finalizăm alimentarea cu apă. Aştept ca prin luna iunie să semnăm contractul de finanţare pentru canalizarea în comună şi atunci voi fi mulţumit. Sigur, sunt lucruri care trebuie făcute pentru comunitate, care trebuie să existe în acest secol, însă se fac greu. Străzile sunt asfaltate şi arată foarte bine, chiar mă pot mândri cu drumurile ce le avem în comună. Sunt puţin însă derutat că am înţeles că trebuie să întocmim un nomenclator stradal“, ne-a spus primarul comunei Naidăş, Tiberiu Vincu.

Edilul spune că se va conforma dacă se impune acest lucru, însă se teme de reacţia oamenilor care vor trebui să scoată bani din buzunare să îşi schimbe actele de identitate. „Nu înţeleg de ce trebuie noi acum să umblăm pe la străzi. La oraşe înţeleg, dar la sate care o fi rostul nu ştiu. Dacă o să fie gratuit, adică să facem noi e mai bine pentru oameni. Dar nici pentru noi nu e bine că nu avem cuprinsă în buget o astfel de cheltuială. Dar dacă vor plăti oamenii, nu văd bine pe nimeni. De la Prefectură ni s-au cerut situaţii. Vedem ce o fi. Am întrebat şi eu mai multe pe la alţii, dar nimeni nu ştie nimic. Orice întrebare am, mi se răspunde cam aşa: domn primar, asta e legea. Asta o fi, dar deja cam facem legi fără să le gândim bine“, a mai precizat Tiberiu Vincu.

Pentru a-i lămuri şi pe alţi primari vizavi de nomenclatorul străzilor, am cerut şi părerea prefectului . „E un act normativ mai vechi, nicidecum unul aprobat acum. Primarii ar fi trebuit să știe de el. Cu vreo două săptămâni în urmă am primit radiogramă de la Guvern, prin care se cerea intrarea în legalitate pe acest segment, alături de planurile cadastrale sau registrul agricol. Oricum, avem programate întâlniri pentru instruirea primarilor și a celor responsabili în vederea rezolvării unor posibile probleme“, ne-a declarat prefectul Florența Albu. În privinţa cheltuielilor generate de un eventual nomenclator stradal, la sate se pare că acestea vor fi suportate de primării.