Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Cei doi suspecți ar fi furat 100 de litri de combustibil. Asta în vreme ce alți doi stăteau de pază. Toți cu vârsta între 16 și 32 de ani… Cu o parte din carburant s-au plimbat, alta a fost recuperată de polițiști!

Polițiștii bocșeni au reținut, în noaptea de 30 spre 31 mai, doi bărbați de 20 și 32 de ani, bănuiți de sustragerea unei cantități de carburant din rezervorul unui camion. Mai exact, cei doi au fost prinși în flagrant delict de către oamenii legii, după sustragerea a 100 de litri de carburant.

„În cursul nopții, în jurul orei 3.00, polițiștii au depistat pe strada Dognecei din Bocșa un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani, din localitate, iar în autoturism se aflau alți 3 tineri, cu vârste între 16 și 20 de ani. Din verificările efectuate, s-a stabilit că bărbatul de 32 de ani nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul nu era înmatriculat în circulație. La controlul autoturismului, polițiștii au găsit în portbagajul mașinii 3 bidoane de 20 de litri cu carburant, a cărui proveniență legală nu a putut fi justificată de către niciunul dintre cei 4 ocupanți. Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că în aceeași seară, 2 dintre cei 4 bărbați ar fi sustras, prin perforarea cu o bormașină a rezervorului unui autocamion aparținând unei societăți comerciale, cantitatea de 100 de litri de motorină, ceilalți 2 tineri asigurând supravegherea zonei“, informează Poliția județului.

Din aceeași sursă am mai putut afla faptul că o parte din cantitatea de carburant sustrasă ar fi fost introdusă, după comiterea faptei, în rezervorul mașinii cu care se deplasau cei patru bărbați. „Polițiștii au ridicat bunurile identificate, în vederea continuării cercetărilor și restituirii acestora către persoana vătămată. În cauză polițiștii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, au întocmit dosar penal privind comiterea infracțiunilor de furt calificat, conducerea unui vehicul neînmatriculat și fără a deține permis de conducere. În cursul zilei de astăzi, cei doi bărbați vor fi prezentați procurorului în vederea dispunerii măsurilor legale“, a încheiat IPJ Caraș-Severin.

JCS-A.M.