Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Accidentul s-a produs în această dimineaţă, pe DN6, pe centura de ocolire a Caransebeșului, aproape de giratoriul de la Buchin! Două autoturisme în care se aflau, în total, cinci persoane, în prima maşină doi adulți și doi minori, iar în cealaltă, un adult, au intrat în coliziune!

Imediat au ajuns la fața locului atât pompierii caransebeșeni cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD, o autospecială transport victime multiple, cît și două ambulanțe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean. De asemenea, de pe aeroport a decolat şi elicopterul SMURD, care a ajuns, de asemenea, la locul accidentului. Un adult şi cei doi minori din prima maşină au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Accidentul, produs pe centura ocolitoare a municipiului Caransebeș, pe DN 6, la Kilometrul 450+800 de metri, s-a soldat cu rănirea corporală a 3 persoane. Ambele autoturisme implicate circulau în aceeași direcție, dinspre Orșova spre Lugoj, unul dintre, cu numere de Bulgaria, angajându-se într-o depășire a unui camion, pe care nu a mai dus-o la bun sfârșit, întrucât la revenirea pe bandă a lovit lateral celălalt autoturism. Cei doi copii răniți nu ar fi purtat centura de siguranță în momentul impactului.

Potrivit Poliției județului, „din primele cercetări, polițiștii au stabilit că în timp ce un bărbat de 38 de ani, conducea un autoturism (cu numere de Bulgaria – n.r.) din direcția Orșova către Lugoj, la Kilometrul 450+800 de metri, ar fi intrat în coliziune laterală cu un autoturism care circula în aceeași direcție, condus de un bărbat de 45 de ani, în urma coliziunii ambele autoturisme fiind proiectate în afara părții carosabile. Din accident a rezultat vătămarea corporală a 3 persoane, cetățeni români, pasageri în autoturismul înmatriculat în Bulgaria, un adult și 2 minori de 11 și 12 ani, toți fiind transportați la spital pentru îngrijiri și investigații medicale. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultând că nu au consumat băuturi alcoolice. Polițiștii continuă cercetările în acest caz în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier“.

JCS-R.M.