Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Cu doar trei săptămâni înainte de începerea noului an şcolar, judeţul nostru are un procent mic de acoperire vaccinală în rândul populaţiei de vârstă şcolară!

 

În condiţiile în care autorităţile naţionale şi internaţionale au avertizat populaţia în legătură cu riscurile noului val de îmbolnăviri cu varianta Delta a noului coronavirus, dar mai ales cu frecvenţa cazurilor la copii şi tineri, puţini părinţi cărăşeni au optat pentru imunizarea copiilor lor.

În centrele de vaccinare din judeţ au fost vaccinaţi până acum doar 179 de copii şi adolescenţi, pentru care s-a utilizat vaccinul Pfizer. „Este vorba de copii cu vârste între 12 şi 15 ani şi 15 şi 18 ani, a precizat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin. Cele mai multe vaccinări la această categorie de copii şi adolescenţi, care sunt eligibili la vaccinare au fost realizate la Centrul de permanenţă Soceni, al comunei Ezeriş, 56 de vaccinări. De asemenea, la Liceul de Artă Sabin Păuţa din Reşiţa au fost 52 de vaccinări şi 16 vaccinări la Şcoala Gimnazială Mihai Peia din Reşiţa. Celelalte centre din judeţ au mai puţine solicitări, e vorba de două, una sau maxim trei solicitări“.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a avertizat că varianta Delta are un impact mai mare pe copii şi tineri, iar faptul că unii au hotărât să nu se protejeze este alegerea lor, dar şi un risc asumat.

JCS-Alexandra Gorghiu