Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a terminat la egalitate, scor 0-0, partida de sâmbătă, 19 septembrie, disputată pe teren propriu, împotriva formației ASU Politehnica Timișoara, din etapa a IV-a a Ligii 2!

În prima repriză, elevii lui Alexandru Pelici au reușit să-și creeze câteva ocazii bune de-a înscrie prin Danci, Matulevicius, Buș, dar fără succes. De asemenea, și Poli a fost destul de prezentă la poarta lui Cobrea, și ar fi putut închide jocul încă din prima repriză prin ocaziile avute. Cele mai spectaculoase momente din teren s-au desfășurat în repriza a doua când, Alexandru Munteanu de la Poli și Cătălin Bagherea, intrat după pauză, au lovit bara. Finalul de joc le-a aparținut reșițenilor care au trimis mai multe centrări în careul oaspeților, dar rezultatul de pe tabelă a rămas neschimbat.

Impresia pe care au lasat-o suporterii a fost una de meci mare, de un adevărat derby al Banatului. Chiar dacă accesul suporterilor nu este încă permis în stadion, pe dealul din spatele tribunei II s-au aflat ambele galerii, cea a lui Poli și Guardia Ultra a Reșiței. Ambele galerii, împreună fiind aproximativ 200-250 de suporteri, au cântat la unison: „Libertate pentru suporteri”. De asemenea, mesajul transmis de Guardia Ultra a fost și mai elocvent: „Încercări grele au fost și vor mai fi, dar noi suntem aici până vom muri”.

„Înainte de-a vorbi despre joc, aș vrea să vorbesc despre ceea ce se aude în spatele meu și vreau să încep acest interviu prin a le mulțumi ambelor galerii. Acesta este fotbalul, este un sport pentru suporteri și vedeți că ei găsesc tot felul de soluții pentru a veni la stadion pentru a încuraja favoriții. Dintr-o atmosferă atât de frumoasă ar putea ieși de fiecare dată un joc frumos în teren. Legat de partidă, a fost un joc disputat de ambele părți. Rezultatul final pare echitabil, ambele echipe au lovit bara, ocazii au fost de ambele părți. Am început bine, ne-am creat situații și știam că întâlnim o echipă care are doi atacanți foarte buni, poate cei mai în formă din Liga 2. Știam că întâlnim o echipă reactivă, care joacă mult pe spații și în spatele liniei noastre de fund. În multe momente am reușit să-i contracarăm pe cei de la Poli, dar au avut și ei șansele lor când au fost aproape de gol. Se vede că încă nu avem omogenitate celor de la Poli Timișoara, care a păstrat nucleul de bază de anul trecut. Nu vreau să spun mai multe doar că, la acest joc, a câștigat Banatul prin atmosfera creată de cele două galerii”, a declarat antrenorul Alexandru Pelici.

Tehnicianul Octavian Benga de la Poli Timișoara a spus la final: „Am înregistrat un rezultat de egalitate, dar din abordarea noastră s-a văzut că am venit la Reșița să câștigăm. Din punctul meu de vedere, s-a văzut că am încercat să jucăm ofensiv, am controlat jocul în cea mai mare parte a lui. În prima repriză am avut câteva șanse foarte mari de-a marca și am fi putut închide jocul. Am fi putut câștiga dacă am fi fost mai inspirați la finalizare. Sperăm să adunăm în meciurile viitoare cât mai multe puncte și să ne menținem în fruntea clasamentului. Chiar dacă vom juca acasă sau în deplasare, noi tratăm fiecare meci la victorie. Mulțumim suporterilor noștri, care au fost fantastici. Chiar dacă nu sunt în stadion, aceștia ne însoțesc peste tot pe unde jucăm. Contează foarte mult pentru noi acest lucru. Din cauza acestui coronavirus n-am mai fost de ceva timp acasă, la Reșița, am văzut că s-au făcut investiții în gazon, în echipă, primarul se implică în fotbal și de fiecare dată am să vorbesc la superlativ despre CSM Reșița”.

CSM Reșița: Alberto Cobrea, Caius Lungu, Alin Dudea, Andrei Dumitraș, Daniel Vădrariu, Cristian Danci, Robert Boboc, Emanuel Dat, Ovidiu Rașoveanu, Laurențiu Buș și Deivydas Matulevicius. Rezerve: Spînu, Acka, Brînzan, Astafei, Vasiu, Breșneni, Bagherea, Chera și Ene.

Poli Timișoara: Alexandru Borbei, Călin Jurj, Cristian Scutaru, Ioan Mera, Claudiu Pamfile, Ionuț Coadă, Mircea Axente, Alexandru Munteanu, Segiu Popovici, Dorin Codrea și Stjepan Plazonja. Rezerve: Fișteag, Popescu, Vasile, Doru, Victor Lolea, Radu, Sofrani, Toader și Manea.

În etapa următoare, CSM Reșița va evolua, în deplasare, împotriva echipei SCM Gloria Buzău pe data de 26 septembrie, în timp ce Poli Timișoara va întâlni Ripensia Timișoara.

JCS-Ștefan Moraru