Caraş-Severin, Romania

SCĂIUȘ – Procesatorul Dan Beg din Scăiuș a devenit o prezență constantă la târgurile agricole din țară. Îl recomandă calitatea celor 12 sortimente de zacuscă pe care le produce, aromele dulcețurilor din fructe românești ori ineditul „dulcețurilor” de ardei iute, ceapă roșie sau usturoi!

Am pus ghilimelele de rigoare întrucât mulți ar putea crede că asemenea dulcețuri se întind pe pâine și se servesc cu ceai la micul dejun. De fapt, este vorba despre sosuri pentru friptură care conțin puțin zahăr și în care producătorul pune pricepere și pasiune. „De exemplu, în cazul dulceții de ardei iute se îmbină gustul dulce și iute datorită faptului că folosim deopotrivă ardei iute și ardei gras roșu”, aflăm de la Dan Beg.

Cea mai recentă ispravă a sa a fost participarea la Târgul de Florii, organizat de către Asociația „Produs de Cluj” în curtea Ministerului Agriculturii, în perioada 14-17 aprilie. O asociație apreciată la superlativ de Dan Beg, singurul bănățean care merge cu această asociație la evenimentele pe care le organizează în țară. „Sunt ai Consiliului Județean Cluj și îndrăznesc să-i consider cei mai buni și mai serioși organizatori de astfel de evenimente din țară. Oameni foarte serioși, care fac o promovare excepțională. Asta dovedește că se poate, dacă este seriozitate și oameni competenți”, afirmă Dan Beg despre clujenii care, în exprimare proprie, nu l-au primit pe ochi albaștri, ci pentru că e serios și face produse bune.

Tocmai de aceea, anul acesta a fost de două ori la București, unde lumea deja îl cunoaște, cumpără produsele sale și revine la standul său. Vânzarea a decurs foarte bine, motiv pentru care producătorul preferă să meargă până la București sau oriunde în țară unde se țin manifestări bine organizate, pentru că vrea să-și vândă produsele. „Avem clienți în toată țara pentru că mergem în multe locații unde știm că este interesant și serios pentru noi, întrucât am muncit mult pentru a ajunge aici”, încheie producătorul referindu-se la mica afacere pe care a demarat-o în urmă cu zece ani. Clienților le dorește multă sănătate, invitându-i să-i cumpere produsele, să se bucure de gustul acestora și, de ce nu, să-l caute din nou.

JCS-Ionel Ivașcu