Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Elevii care vor opta pentru calificările oferite de Consorțiu vor beneficia de burse de 1.000 de lei/lună!

Liceele reșițene cu profil tehnologic, Colegiul Tehnic și Colegiul Economic al Banatului Montan, vor dedica prima săptămână a lunii viitoare (1-5 iulie 2024) înscrierii elevilor interesați de calificările oferite de cele 14 companii partenere în Consorțiul Dual Integrat Banatul Montan Reșița.

„Din septembrie se va demara pregătirea acestora în sistem dual, cu stagii de practică la firmele private partenere. Ei vor beneficia de burse în valoare de 1000 lei/lună, iar elevii din județ vor avea cazarea și masa gratuite la internatele școlare. Pe de altă parte, Universitatea Babeș-Bolyai va oferi posibilitatea unor programe de studiu dezvoltate în parteneriat cu angajatorii, încă din acest an școlar.“, a declarat primarul Ioan Popa, la finalul unei întâlniri avute la Centrul Universitar UBB cu toți partenerii din consorțiul care a obținut finanțarea necesară construirii noului Campus dedicat Învățământului Dual. Acesta va cuprinde ateliere de practică pentru elevi și studenți precum și ateliere digitale, pe baza conceptului de digitalizare adaptat profilului partenerilor, liceelor și Universității Babeș-Bolyai, elaborat de specialiștii UBB în concordanță cu cerințele operatorilor economici din zonă.

Campusul Dual Integrat Banatul Montan Reșița va implementa măsuri pentru a crește numărul de elevi înscriși în ruta duală completă cu cel puțin 60%, conform indicatorilor asumați, țintind un număr de cel puțin 240 de elevi și 115 studenți. Calificările puse la dispoziție prin programul de învățământ dual pregătesc tinerii pentru cerințele unui loc de muncă atractiv, în domeniile industrii emergente și turism sustenabil, domenii de interes strategic pentru Reșița și județul Caraș-Severin.

JCS-Walter Fleck

Adaugă comentariu