Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea obţine 2.558.500 euro, maximul pentru sisteme inteligente de management urban. Bani cu care va fi implementat un sistem de cântărire în mişcare a autovehiculelor, respectiv vor fi achiziţionate soluţii pentru parcări inteligente şi sisteme de taxare pentru transportul public!

În primul caz, este vorba despre instalarea la toate intrările în oraș de echipamente video pentru recunoaşterea numerelor de înmatriculare și de senzori pentru cântărirea automată a autovehiculelor. Sistemul va putea face clasificarea autovehiculelor și cântărirea acestora în mers, iar pentru cele care depășesc gabaritul permis se vor emite automat alerte. Totodată, va fi creat un centru de control unde se vor prelucra informațiile oferite de sistem.

În al doilea caz se va face digitalizarea parcărilor, ceea ce include sisteme de afișare pentru locurile de parcare disponibile și amplasarea de aparate de auto-taxare. De asemenea, vor fi achiziţionate sisteme de taxare pentru transportul public pentru cele zece autobuze electrice ce urmează să fie achiziționate. Acesta va fi conectat cu sistemele folosite în celelalte mijloace de transport.

„Cele două proiecte sunt doar o parte din munca colegilor mei pe componenta de digitalizare a serviciilor publice gândite pentru a transforma Reșița într-un oraș sigur și smart.”, notează primarul Ioan Popa.

JCS-Ionel Ivaşcu