Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – 2,5 milioane de euro ar putea fi obținuți prin GAL „Clisura Dunării” până în 2027. Este vorba despre strategia de dezvoltare locală depusă la AFIR în ultimele zile din 2023, strategie aflată în prezent în evaluare. GAL-ul amintit reunește zece UAT-uri din zonă, dintre care Moldova Nouă este singurul oraș, iar Asociația Dunărea (AD), condusă de Corneliu Martin, este membru fondator!

De la președintele AD am aflat că strategia depusă recent urmărește trei direcții principale, anume turismul, educația și câteva achiziții. „În privința turismului s-a făcut prea puțin pentru promovare. De aceea este una dintre direcțiile strategiei. Pe educație intră componentele mediu și antreprenoriat. Iar antreprenoriatul va fi focusat tot pe turism și va fi deschis în special tinerilor. Achizițiile pe care strategia le are în vedere vizează ambarcațiuni pentru plimbări de agrement pe Dunăre. În prezent, așteptăm răspunsul de la AFIR pentru a ști exact ce sumă vor aproba și cum vor fi împărțiți banii.”, am aflat de la Corneliu Martin.

Asociația pe care o conduce este membru în GAL „Clisura Dunării” din 2010 și își dorește parteneriate pe proiecte de turism, mediu, energie regenerabilă și antreprenoriat. GAL-ul din care face parte reunește primării de la Socol și până la Eșelnița, jud. Mehedinți.

JCS-I.I.