Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Tânărul campion naţional şcolar la slalom special din 2012 a obţinut trei victorii în noul sezon competiţional.

Tânărul schior reşiţean Alin Tulburean – campion naţional şcolar la slalom special în 2012 – a obţinut primele trei victorii ale noului sezon competiţional, desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Schi Biatlon.

Deşi incomplet refăcut fizic după şase săptămâni de convalescenţă, Alin Tulburean a câştigat categoric primele două etape ale Cupei Superschi pentru copii şi cadeţi, desfăşurate în 24-25 ianuarie la Cavnic. O evoluţie la fel de bună a avut-o şi în 29 ianuarie, în cadrul etapei de slalom special de pe pârtia din Valea Dorului, de la Sinaia, pe care a câştigat-o detaşat. Această evoluţie se datorează în mod cert temeinicei pregătiri pe care, cu susţinerea Fundaţiei UDR şi a Clubului Sportiv Adlernest, Alin Tulburean a urmat-o în perioada premergătoare startului noului sezon. Spre finele anului 2012, a efectuat un stagiu de pregătire de 12 zile în Austria, împreună cu ceilalţi componenţi ai clubului din Petroşani la care este legitimat.

Alin Tulburean are 16 ani, practică intensiv schiul de nouă ani, sub atenta susţinere şi îndrumare a tatălui său Victor Tulburean, şi este legitimat de cinci ani la Clubul Sportiv Şcolar din Petroşani. Fundaţia UDR şi Clubul Sportiv Adlernest sprijină performanţa şi evoluţia ascendentă a tânărului campion care, în 2012, a readus Reşiţa, după 48 de ani, pe podiumul schiului naţional de performanţă.