Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – Miercuri, 20 iulie, la praznicul Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, Banatul de Munte va îmbrăca veșmânt de sărbătoare, devenind un loc al bucuriei duhovnicești!

Bucuria praznicului va începe încă de marți, 19 iulie, la Mănăstirea Vasiova din Bocșa, unde va poposi duhovnicește și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Începând cu ora 18, se va oficia Slujba privegherii, Vecernia cu Litia, de către ierarh, împreună cu un sobor de preoți. În continuare, începând cu ora 20:30, se vor săvârși Utrenia, Acatistul și Paraclisul Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul și rugăciuni de dezlegare. După miezul nopții, începând cu ora 1, se va oficia Sfânta Liturghie.

În dimineața praznicului, începând cu ora 6:30, se va sfinți apa și se va săvârși Taina Sfântului Maslu, urmate de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie arhierească, oficiată începând cu ora 9:00. După comuniunea în jurul Sfântului Potir, a hranei pentru suflet, credincioșii sunt chemați la agapa frățească.

Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul este și ocrotitorul celor două schituri ce se află pe Muntele Semenic și pe Muntele Mic. Pe munții Banatului de Munte, Sfânta Liturghie va fi săvârșită, în ziua hramului, de către delegații Preasfințitului Părinte Lucian.

JCS-N.C.