Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – În vreme ce unii s-au bucurat de soare, mici și bere de 1 mai, alții au depășit cotele legalității distracției și s-au mai și urcat la volan sub tot felul de influențe!

Duminică seara, între orele 19.30 și 21.30, la Bocșa, a fost desfășurată o acțiune cu efective mărite, la care au participat aproximativ 15 polițiști și jandarmi. Aceasta s-a derulat pe linie economică, de siguranță publică și rutieră. Și pentru că au fost preconizate valori de trafic crescute pe DN6, atât pe acesta, cât și pe celelalte drumuri naționale din județ și pe drumurile de acces ce converg spre stațiunile turistice din județ, oamenii legii au derulat o acțiune de prevenire a accidentelor și de monitorizare și fluidizare a traficului.

Până de 1 Mai, polițiștii rutieri au constatat nu mai puțin de 7 infracțiuni la Legea circulației. Aceștia au prezentat câteva dintre cazuri. În noaptea de duminică spre luni, la ora 0.52, polițiștii reșițeni au tras pe dreapta, pe DJ 582D, la Văliug, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani din județul Timiș, care a fost testat cu aparatul DrugTest, iar rezultatul a fost pozitiv pentru două substanțe psihoactive (canabis și metamfetamină). „La controlul autoturismului, în interior au fost găsite substanțe vegetale de culoare verde-oliv și substanțe solide transparente sub formă de cristal, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, iar cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influența substanțelor psihoactive și deținerea de droguri de risc și mare risc!“, informează Poliția județului.

La capitolul alcool, în aceeași noapte, în jurul orei 0.45, polițiștii bocșeni au oprit pentru control, pe DN 58B, pe strada Republicii din oraș, un autoturism condus de un bărbat care nu deținea permis pentru nicio categorie, iar aparatul alcooltest a indicat în cazul acestuia un rezultat de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. După acesta, la ora 1.30, polițiștii rutieri au tras pe dreapta, pe DN 6, la Teregova, autoturismul condus de un bărbat care, fiind testat cu alcooltestul, avea o cantitate de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ambele cazuri bărbații au fost conduși la spital unde le-au fost prelevate probe biologice, au fost întocmite dosare penale și cercetările continuă.

Oamenii legii au precizat că activități de acest gen, pentru siguranța comunității, vor continua și au transmis câteva recomandări conducătorilor auto: „Nu conduceți dacă vă simțiți obosiți! Planificați-vă în așa fel călătoriile, încât să nu parcurgeți într-o zi mai mult de 300 de kilometri. Este chiar indicat să opriți din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde și a vă reface forțele! Nu conduceți vehicule după ce ați consumat băuturi alcoolice! În condiții de trafic aglomerat, manifestați atenție mărită la efectuarea depășirilor! Adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și trafic!“

JCS-A.M.