De Dragobete, iubirea în versuri - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În centrul Reșiței, elevii de la Eliade oferă în dar semne de carte din dragoste față de poezie!

Edițiile trecute ale proiectul educațional „Sub semnul lui Dragobete” au adus împreună elevii Colegiului Național ,,Mircea Eliade” din Reșița și bibliotecarii Centrului de Carte „Banatica”. Au făcut împreună lucruri frumoase, așa cum se va întâmpla și în cadrul celei de-a 11-a ediții. Joi, de la ora 11:00, bibliotecarii expun volumele de dragoste ale poeților bănățeni, eveniment pentru care au pregătit și semne de carte cu versurile acestora.

„Premergător acestui eveniment, elevii clasei a IX-a filologie, îndrumați de profesor Adela Schindler, au consultat bibliografia pusă la dispoziție de către biblioteca noastră pentru această activitate și au ales versurile de dragoste care le-au fost mai aproape de suflet. Și la această ediție, tinerii filologi au ocazia să întâlnească la bibliotecă poeții bănățeni ale căror poezii le-au studiat”, am aflat de la Clara Constantin, directorul Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” (BJPI).

De Dragobete, elevii promovează poezia de dragoste a poeților reșițeni, dar și fondul de carte al BJPI, dăruind semne de carte în centrul orașului. Proiectul este cuprins în calendarul de activităţi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraș-Severin, fiind desfășurat de Colegiul ,,Mircea Eliade” în parteneriat cu BJPI.

JCS-Ionel Ivașcu