Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Șeful administrativului județean a concluzionat această necesitate după ultimele zbateri ale opoziției cărășene, care a demonstrat că poate întoarce spatele intereselor cetățenilor!

Prin comparație, situația Reșiței e evidentă. După ce în primul mandat al lui Ioan Popa municipiul s-a „bucurat“ de un echilibru PNL-PSD, astăzi, când Consiliul Local este majoritar liberal, proiectele încep să fie vizibile.

Romeo Dunca a explicat de ce opoziția a fost nemulțumită la prima ședință de consiliu organizată săptămâna aceasta, dar care nu s-a mai ținut. În viziunea sa, totul pleacă de la trei motive. „Primul vizează trecerea drumului forestier în administrarea Consiliului Județean, cu care culmea au fost de acord în 2021 în unanimitate. Pentru că noi nu aprobăm acum cererea asta, ci doar o modificare pe care ne-a cerut-o ministerul pentru o literă acolo, în sensul că drumul îl luăm în domeniul nostru public, nu privat, ca să nu putem să-l închidem sau cine știe ce altceva. Deci asta este ceea ce ni s-a cerut.“, a spus șeful CJ.

A doua nemulțumire este legată de conducerea Spitalului Județean. Acolo, cândva, consilierul Ioan Crina constata nereguli grave care adâncesc datoriile, însă acum, când Dunca vrea să schimbe managementul, părerile s-au schimbat. Șeful județului a explicat: „Legat de spital, acolo pot să înțeleg contrele pe care opoziția le dă pentru că, dacă vedem la fiecare ședință de consiliu de administrație, este prezent în ședință un reprezentant de marcă al PSD, al opoziției, dna Stuparu este abonată acolo, deci oameni competenți, pregătiți profesional, care sunt foarte atenți să nu cumva managerul să nu piardă controlul a ceea ce se întâmplă deasupra, pentru că dedesubt cred că nu știe nici managerul ce se întâmplă. La fel, acolo trebuie făcut ceva, eu am primit hotărârea de demitere a managerului și a întregului comitet director, nu pot să o pun în practică pentru că avem un oarecare viciu dat de anumite fapte penale care au apărut între timp. Deci atât de acerbă este lupta, sub sfaturile sau chiar sub o presiune foarte mare, că nu cred că oamenii ăia riscă să comită infracțiuni pentru a o menține pe dna Stancovici în funcție!“

Faptul că opoziția a părăsit atunci sala a blocat sau amânat majorarea salariilor angajaților CJ. „Vizavi de acea ajustare la salarii pe care voiam să o facem, nu o înțeleg, atitudinea opoziției este jenantă, puteau să se abțină la două sau la trei proiecte, nu la cele care afectează efectiv bunul mers al județului. Aveam hotărâre de urgență introducerea de taxe pentru că a ieșit din transparență. Deci ce să vă spun? Un mod de lucru de haită, în care nu mai contează, nu sunt partide, sunt membri din banda asta de opoziție! E o bandă! Ați văzut ce atitudine sfidătoare față de cetățeni. Mai mult ce să zic? Trebuie mai mulți consilieri PNL!“, a conchis Dunca.

JCS-A.M.