Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primul care se va vaccina împotriva COVID-19 şi care va simboliza „puterea exemplului“ este medicul Liviu Culda, directorul medical interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa. El s-a ocupat, dealtfel, de organizarea acestei campanii, împreună cu medicul şef al UPU-SMURD, dr. Alexandru Brici!

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, vaccinarea împotriva COVID-19 a cadrelor medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa începe miercuri, 6 ianuarie 2021, la ora 9.00, pe secţia Oftalmologie, din incinta Staţionarului 1, secţie în cadrul căreia a fost amenajat un centru temporar de vaccinare. Pentru primele patru zile de vaccinare au fost solicitate 250 de doze de vaccin anti-COVID, tot miercuri fiind imunizate şi cadrele medicale din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe.

În zilele următoare au fost programate cadrele din următoarele secţii: Anestezie şi Terapie Intensivă, Boli Infecţioase, Pneumologie, Radiologie şi Imagistică Medicală, Laborator Analize Medicale, Anatomie Patologică etc. Până în data de 28 decembrie, din cei 1.164 de angajaţi ai spitalului (personal medical şi auxiliar sanitar, inclusiv TESA), 621 şi-au exprimat opţiunea de a se vaccina.

JCS-A.G.