Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, după ce numărul de cazuri confirmate cu Covid-19 la Reșița, în ultimele 14 zile, a ajuns la 269, ceea ce raportat la o populație de 84.379 de locuitori după care se fac calculele, înseamnă o incidență  a cazurilor de peste 3 la mia de locuitori!

Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât totodată şi închiderea cinematografului, a instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sau a sălilor de jocuri de noroc.

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă. Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci. Se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în următoarele domenii: activităţi în piscine, locuri de joacă şi săli de jocuri. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă”, precizează CJSU CS.

De asemenea, s-au instituit restricții și în ce priveste cultele religioase: „Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor şi rugăciunilor colective, se desfăşoară în interiorul şi/sau în afara lăcaşurilor de cult cu respectarea regulilor de protecţie sanitară. Organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară respectiva activitate. Se interzice participarea la procesiunile şi/sau pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi”.

Tot la Reșița, dar și la Târnova, Brebu și Lupac, se interzic activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună.

Iar instituţiile şi operatorii economici publici şi privaţi se văd nevoiți să-și organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărţit în cel puţin două grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferenţă de cel puţin o oră. Asta în cazul în care nu se poate desfăşura activitatea de către salariat în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu şi în vederea evitării aglomerării transportului public.

JCS-L.A.

Întreaga decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin poate fi consultată AICI

5 Comments

  1. SA DISPARA AUTRITARISMUL.CU BARBA LATA ,LUNGA CA IL IA DRACULA IN CURANDº
    DIASPORA NU VA VA IERTA,,,ATENTIE MARE.

  2. Cine este DIASPORA?!?! Personajele acelea triste, ca sa nu zic atfel, care au fugit ca iepurii in aprilie-mai cand era pandemia in flacari si au revenit la patria muma din cauza de lipsa de activitate la boierii occidentali ? Plin de oameni de afaceri, „”onorabile doamne, de inalta tinuta morala””, finutzi esteticieni muzicali si ilustri intelectuali de clasa si eruditi ai tarii plecati in pribegie la furat , cersit prostituat si alte activitati nobile? Ce sa ierte diasporenii? Sa li se faca o tara anume, numita DIASPORA si sa aiba buletin de DIASPORA, ce sa mai cauta la tara muma, ca in pribegie nu-i baga nimeni in seama? Tot mai bine e acasa, la tara pe care au parasit-o, au hulit-o si au ponegrit-o la greu? Cand au fost in belea , distinsii diasporeni iute au fugit la o ciorba si o cinzeaca la mama acasa, ca mureau de foame ! Asa ca, m-am saturat de diaspora si diasporeni…nu are ce sa ierte, pentru ca ei nu conteaza!

Adaugă comentariu