Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – În plus, câteva activități interzise redevin posibile: se redeschid terasele. Vor fi reguli speciale, cu maxim 4 persoane la o masă. Se va putea merge la plajă, dar și aici cu păstrarea distanței. Se vor relua totodată și spectacolele în aer liber, însă la acestea pot participa maxim 500 de spectatori!

O altă măsură importantă prevede renunțarea la declarațiile necesare deplasării între localități. În ceea ce privește examenele naționale, ele vor avea loc fizic, așa cum au fost planificate și anunțate!

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a explicat că, începând din 1 iunie, la evenimentele private, în spațiu deschis, numărul participanților este de 16 persoane. În cele din spațiile închise, din case sau apartamente, numărul permis este de 8 persoane. De asemenea, acesta a precizat că vor fi permise proiecțiile de filme în spații deschise și a dat ca exemplu în acest sens, cinematografele care au grădini de vară.

Pe de altă parte, Vela a subliniat că deocamdată rămân închise bazinele acoperite, dar și cele descoperite, piscinele și ștraNdurile, redeschiderea acestora fiind luată în calcul pentru data de 15 iunie, dacă situația epidemiologică va permite acest lucru. „De luni, nu este deschisă activitatea ştrandurilor, piscinelor, bazinelor, sub nicio formă. Trebuie să respectăm condițiile, pentru ca de pe 15 iunie să trecem la o nouă etapă de relaxare“, a atras atenția șeful MAI.

JCS-Nina Curița