Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Dansatorii reșițeni de la clubul Mystic s-au întors acasă cu rezultate notabile de la Romanian International Dance Cup! Șapte perechi a avut clubul reșițean în concurs, iar sportivii de la Mystic au câștigat șapte medalii, patru de aur, una de argint și două de bronz!

Perechea Bogdan Kostner & Andreea Dumitru a obținut locul I la WDSF youth latino, cea formată din Marius Pădurean & Adelina Stanciu a ocupat prima poziție la Open junior 2 latino și locul al III-lea la Open standard junior 2. De asemenea, perechea Adam Andreas & Alesia Sabo a câștigat medalia de aur la clasa H junior 1, David Cocos & Iris Bejinariu au obținut bronzul la clasa H copii 1+2, Denis Curescu & Alexandra Afumatu au luat argintul la Debutanți 10-11 ani, iar Antonia Crăciunescu a luat aurul la solo 4-7 ani.

Alte două perechi de la WDSF Youth Standard, Borcheș Vlad &  Iulia Borozan și Valentin Pista & Madina Roberta, au avut o prestație elegantă și s-au clasat la doar un loc de semifinală.

„Voi începe prezentarea rezultatelor cu o pereche de debutanți care a participat la prima lor competiție, unde a obținut locul 2. Este vorba despre Denis Curescu și Alexandra Afumatu, o pereche nou formată în clubul nostru, care sperăm ca pe viitor să spună ceva în acest sport. De asemenea, am avut o concurentă care a participat la categoria de fete solo. Este o categorie specială pentru fetele care încă nu și-au găsit partener.  Este vorba despre Antonia Crăciunescu, care a câștigat locul întâi la categoria ei de vârstă. Acum voi trece la categoriile oficiale și voi începe cu perechea David Cocoș și Iris Bejinariu, care a reușit o performanță foarte mare, ținând cont de faptul că au concurat cu o categorie superioară de vârstă și au obținut locul 3 din 31 de perechi participante la categoria lor de vârstă și clasă. De asemenea, o pereche care își încheie sezonul cu foarte mult succes este perechea Adam Andreas și Alesia Sabo, o pereche de juniori 1 care a reușit să câștige locul întâi la clasa lor valorică din 24 de perechi. Menționez că perechile participante au fost atât din România, cât și din alte țări ale Europei. Voi trecem mai departe la secțiunile organizate sub egida Federației Mondiale. Și aici am avut rezultate deosebite. Perechea Bogdan Kostner și Andreea Dumitru a reușit să câștige categoria Open latino la tineret, iar acest succes ne face să rămânem pe locul 2 în rankingul mondial. Nu în ultimul rând, perechea Marius Pădurean și Adelina Stanciu a concurat atât la secțiunea latino, unde a obținut locul întâi, cât și la secțiunea standard, unde a obținut locul 3 – ambele categorii fiind WDSF, juniori 2. Am mai avut participanți la tineret sub egida Federației Mondiale, iar concurenții au fost la un punct de a se califica în semifinală, rămânând în sferturi. Aici este vorba despre Vlad Borcheş și Iulia Borozan, respectiv Valentin Pișta și Roberta Madina”, a declarat Alex Holecz, președintele Mystic Reșița.

JCS-Ștefan Moraru