Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Reșițeanul Daniel Crista (foto dr.), legitimat la secția de ciclism de la CSM Reșița, a cucerit medalia de argint la concursul International Track Cup, Omnium C1, desfășurat în Hong Kong! În urma acestui rezultat excelent, Daniel a făcut un pas important pentru calificarea la Olimpiada de la Paris, din anul 2024!

„Mult succes, Dani! Ți-ai setat un obiectiv greu de atins, dar din câte observăm, nimic nu este imposibil!”, transmite Federația Românâ de Ciclism.

„Anul acesta a fost unul foarte dificil, decizia de a pleca la Reșița și de a începe totul de la zero a fost una foarte dificilă, pentru că tot procesul a durat în jur de 6-7 luni fără buget. Eu fiind obișnuit să am totul gata în fiecare lună, asta datorită lui Georgiadis Georgios și a fost mega greu, dar Andra Crista a înțeles tot procesul și tot ce înseamnă o calificare la Olimpiadă, plus sacrificiile pentru un asemenea obiectiv. În ultimii 3 ani, Andra a fost peste tot cu mine, poate credeți că este ușor să călătorești în toată lumea alături de un sportiv, dar nu este așa. Trebuie să știți că nu este vacanță. Ea trebuie să mă ajute în tot ce înseamnă pregătirea pentru un concurs, plus să aibă grijă de Tania, ca eu să mă pot odihni după concurs sau antrenament, care pot dura 5-6 ore. Să revenim la Reșița. Anul acesta, pe lângă <<Fabrica de bicicliști>> care este un proiect în derulare alături de Mihai Lupșan și  Mateșoane Șerban, am deschis sectia de ciclism la clubul orasului, la CSM Reșița. Am crezut și cred că va fi un beneficiu imens pentru oraș și pentru comunitatea ciclistă, dar și din alte sporturi că eu să încerc (nimic nu e 100%) să mă calific la Olimpiadă, scriind Primăria Reșița pe mine. Având în vedere că doar 21 de sportivi se califică la Olimpiadă la Velodrom, este un obiectiv și mai greu de atins, dar nu imposibil. În Hong Kong încrederea a crescut și nu îmi vine să cred că am reușit să vin aici cu clubul meu, clubul orașului în care m-am născut. Asta datorită lui Popa Ioan și Cristi Bobar, cărora vreau să le mulțumesc mult pentru încredere. Când mă întorc acasă avem treabă, avem de organizat concursul Fabrica de bicicliști și vreau să vă invit pe toți în centrul orașului”, spunea Daniel Crista înainte să reușească performanța de la Hong Kong.

JCS-Ștefan Moraru