Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Partida dintre AFC Progresul Ezeriș și CSM Reșița de sâmbătă, 2 octombrie, s-a încheiat cu victoria clară a liderului, 4-0, într-un joc din etapa a VI-a a Ligii 3, Seria a VII-a! 

Mediop a deschis scorul în minutul 9, după ce l-a învins pe Birăescu printr-un șut pe mijlocul porții, după ce atacantul Reșiței a scăpat singur pe stânga de la mijlocul terenului. Peste doar șase minute același Mediop a înscris printr-un lob elegant, la o nouă greșeală a tinerei apărări a Ezerișului. O șansă de-a reduce din diferență a avut-o Derbac de la gade, al cărui șut din unghi s-a dus pe lângă poarta apărată de Micu. După zece minute de la startul reprizei secunde, Aboubakar a marcat pentru 3-0, iar în minutul 80, Drăghiceanu și-a pus în valoare viteza, a scăpat singur cu Birăescu, pe care l-a învins cu un șut plasat.

„Cred că nu s-a pus în niciun moment problema echipei câștigătoare. Am făcut un joc bun, am avut atitudine, pe un teren tare. Mă bucur pentru evoluția noastră, pentru cele patru goluri, cred că am mai fi putut înscrie încă patru. A fost un joc de care sunt mulțumit, iar pe lângă faptul că jucătorii mei au avut execuții frumoase, reușite tehnice, am arătat și multă atitudine în joc. Am fost echipa mai organizată și mi-e greu să spun numele unui jucător care n-a evoluat bine la acest meci. Avem jucători de calitate, care pot face diferența și mă bucur pentru Mediop, pentru că este un fotbalist peste nivelul Ligii 3. El trebuie să joace mult mai sus și îmi doresc să-l putem ține pentru a ne îndeplini obiectivul în vară și apoi, de ce nu, să promovăm în Liga 1. Îmi doresc să nu pierdem puncte, dar trebuie să fim pregătiți pentru orice. Îmi doresc ca echipa să crească și cred că se vede că am progresat de la meci la meci. Unul dintre motivele pentru care am ales Reșița este și datorită galeriei, fiind una cu tradiție în țară și m-aș bucura ca lumea să vină la stadion în număr și mai mare. CSM Reșița este echipa Caraș-Severinului, echipa fanion a acestui județ și vrem să-i bucurăm pe suporteri”, a declarat Dan Alexa.

Dorian Arbănaș, antrenorul Progresului Ezeriș, a spus la final: „Din păcate, am pierdut la un scor destul de mare. Dacă nu am fi primit primele două goluri pe contraatac jocul ar fi fost mai echilibrat, dar s-a văzut diferența de valoare dintre echipe. Noi am jucat cu nouă jucători sub 22 de ani. Avem o echipă tânără, fără prea multă experiență și mai avem mult de lucrat la faza de apărare. Aboubakar și Mediop sunt doi atacanți foarte buni, care ne-au pus cele mai mari probleme, plus jucătorii lor cu experiență. Nu am decât să felicit adversarul, iar bătălia noastră este cu alte echipe din serie. Trebuie să fim realiști, dar diferența de scor mi se pare un pic cam mare. Am încredere în băieții mei că vor progresa, chiar dacă am pierdut acest joc. Urmează pentru noi două jocuri în deplasare, cu adversari de calibrul nostru. Vom întâlni Viitorul Pandurii Târgu Jiu II și CSM Deva, unde vom încerca să obținem puncte”.

Progresul Ezeriș: Birăescu, Mărgan, Popescu, Marius Musteța, Dalea, Giurică, Derbac, Călin, Rotariu, Marian Musteța și Hrudei. Rezerve: Spînu, Berco, Dragomir, Secula, Rusnac, Ciurea, Barbu, Dumitru și Arjocan.

CSM Reșița: Sebastian Micu, Sergiu Rimovecz, Cătălin Ion, Ștefan Bărboianu, Ionuț Cioinac, Sebastian Velcotă, Amir Jorza, Valentin Munteanu, Ndiaye Mediop, Ion Vasluian și Gakou Aboubakar. Rezerve: Zimmermann, Drăghiceanu, Avram, Ciubotaru, Sima, Fota, Breșneni, Mura și Cristodulo.

În etapa următoare, CSM Reșița va juca sâmbătă, 9 octombrie, de la ora 15:00, acasă, cu Voința Lupac, în timp ce Progresul se va deplasa la Târgu Jiu, unde va întâlni Viitorul II.

JCS-Ștefan Moraru