Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deputatul cărăşean susţine că viitorul copiilor noștri este prioritar și trebuie să încercăm, pe cât este cu putință posibil, să facem din terminarea școlii un lucru pe care toți elevii să și-l dorească și să îl ducă la bun sfârșit!

Având în vedere că se apropie cu pași repezi începerea școlii și în mediul online circulă nenumărate zvonuri privind modificările din Educație în ceea ce privește învățământul universitar dar și cel preuniversitar, iar elevii și părinții acestora sunt puțin sceptici la auzirea modificărilor, parlamentarul PSD a vrut să îi informeze atât pe elevi, cât și pe părinți, că măsurile propuse încă nu au fost dezbătute în amănunt și nu sunt încă făcute modificări. Proiectul de lege propus de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, nu a fost adoptat, acesta urmând să fie dezbătut de Parlament în luna septembrie.

„Atât senatorii și deputații, cât și Guvernul însuși, vor putea depune amendamente care ar putea aduce modificări acestui proiect de lege. Pentru moment nu doresc să enumăr modificările propuse, deși acestea au fost făcute publice, până în momentul în care aceste propuneri nu vor fi dezbătute cu lux de amănunte. Tot ceea ce îmi doresc să îi anunț pe elevi și pe părinți este faptul că ne dorim nespus de mult ca numărul celor care promovează examenul de Bacalaureat să fie în creștere, pentru a putea urma cursurile unei facultăți. Ne dorim să nu mai avem parte de un grad atât de ridicat de elevi care abandonează școala și încercăm să facem tot posibilul pentru a le veni în ajutor. Îmi doresc ca și elevii care au renunțat la școală în perioada pandemiei să își dorească să reînceapă cursurile, iar abandonul școlar să fie în scădere. Toate măsurile ce vor fi luate după dezbaterile din luna septembrie nu vor face altceva, decât să vină în ajutorul elevilor“, a spus deputatul Marius Damian.