Caraş-Severin, Romania

DALBOŞEŢ – Sau altfel spus, primăria comunei a obţinut finanţare pentru trei proiecte de investiţii importante!

Finalul de an aduce veşti bune pentru locuitorii din Dalboşeţ şi Şopotu Vechi şi asta pentru că administraţia locală a reuşit să obţină finanţare pentru mai multe obiective de investiţii, cel mai important vizând reabilitarea dispensarului. Pentru dispensarul din Dalboşeţ, un loc ce poate deveni după reabilitare un important centru medical al zonei, prin PNRR a fost obţinută suma de 1.237.212 lei, valoarea fără TVA fiind de 1.039.674.

De asemenea, prin Programul „Anghel Saligny“, comuna Dalboşeţ a obţinut 11 milioane de lei pentru reabilitarea unor drumuri, iar pentru reabilitarea captării de apă de la Şopotul Vechi, comuna primeşte finanţare de 3 milioane de lei.

„Proiectul cu drumurile prevede asfaltarea, cu rigolă betonată, a drumului comunal dintre Şopotu Vechi şi Dalboşeţ (cei din zonă ştiu că este vorba de drumul care iese din ŞopotuVechi pe la fabrică şi coboară pe hotar la marginea Dalboşeţului). Mai asfaltăm şi tronsonul dintre Dalboşeţ și Moceriş până la pod, la fel cu rigolă betonată. Tot în acest proiect am cuprins şi o alee de promenadă în cartierul Valea Satului, trei poduri auto și patru punți pietonale. Iar la proiectul ce vizează reabilitarea captării cu apă, vreau să înlocuim tot ce e nevoie la acest obiectiv aflat pe Valea Șopotului și să facem și două foraje direct în pânza freatică pentru a suplimenta sursa de apă, mai ales pe timp de vară când suntem la limită“, ne-a spus Florin Curiţa, primarul comunei Dalboşeţ. Totodată, dacă temperaturile sunt blânde în următoarea perioadă, primarul speră să finalizeze asfaltarea drumurilor ce duc spre satele Boina şi Reşiţa Mică.

JCS-Nina Curiţa