Caraş-Severin, Romania

SCĂIUȘ – Timp de trei zile, Dan Beg a participat la târgul pe care Ministerul Agriculturii l-a organizat în curtea instituției cu prilejul primei ediții a zilei naționale a produselor românești. Producătorul din Scăiuș a fost singurul participant din Banat, standul său fiind vizitat de ministrul Petre Daea!

Dan Beg este de-al casei la Ministerul Agriculturii datorită participărilor la târguri.
Doar anul acesta a participat la trei asemenea evenimente pe care ministerul le ține în propria curte. Iar în cele trei zile de târg, vânzarea a mers foarte bine, după cum am aflat de la producătorul și procesatorul de legume și fructe. „Ministrul ne-a felicitat, ne-a încurajat să continuăm tot așa și s-a arătat încântat de ceea ce a văzut la noi”, ne-a spus Dan Beg la revenirea acasă.

De altfel, la București lumea deja îl cunoaște datorită celor 12 sortimente de zacuscă pe care le produce alături de diverse feluri de dulcețuri. „Avem clienți în toată țara pentru că mergem în multe locații unde știm că este interesant și serios pentru noi, întrucât am muncit mult pentru a ajunge aici”, vorbește Dan Beg despre mica afacere pe care a demarat-o în urmă cu zece ani.

Străbate țara în lung și-n lat la evenimentele organizate de Asociația „Produs de Cluj”, apreciată la superlativ de Dan Beg, singurul bănățean care participă la târgurile organizate de aceasta. „Sunt ai Consiliului Județean Cluj și-i consider cei mai buni și mai serioși din țară. Asta dovedește că se poate, dacă este seriozitate și oameni competenți”, afirmă Dan Beg despre clujenii care, în exprimare proprie, nu l-au primit pe ochi albaștri, ci pentru că e serios și face produse bune. Lucru observat și de ministrul Agriculturii.

JCS-Ionel Ivașcu

FOTO: DIRECȚIA AGRICOLĂ CARAȘ-SEVERIN