REŞIŢA – Asta spune Dan Miloş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, în pregătirea unei noi ample campanii de vaccinare adresată copiilor din zonele defavorizate ale judeţului.
Caraş-Severinul se numără printre primele judeţe care beneficiază de o amplă campanie de vaccinare. „Ministerul Sănătăţii şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au iniţiat o campanie cu privire la vaccinare, a precizat Dan Miloş. În judeţul Caraş-Severin, Direcţia de Sănătate Publică împreună cu Instituţia Prefectului şi cu unităţile administrativ-teritoriale au identificat patru zone de risc, patru comunităţi vulnerabile şi anume: în cartierul Mociur din municipiul Reşiţa, în cartierul Măgura din oraşul Bocşa şi în comunele Dognecea şi Răcăşdia. Aceste patru zone au fost identificate de noi cu un număr redus de vaccinare la copii, sens în care considerăm că această campanie va avea un efect atât pentru vaccinarea rujeolică, cât şi de alte feluri“.
Potrivit oficialului, campania se va desfăşura în perioada 1-10 septembrie, când, în cele patru locaţii din judeţ, vor fi prezenţi atât reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cât şi cei ai UNICEF, specialişti ai Direcţiei de Sănătate Publică şi asistenţii comunitari din zonele respective.
„Campania se intitulează «Door to door», adică «Din uşă în uşă», şi va fi o acţiune complexă, în sensul că oamenii vor fi informaţi, atât de către specialiştii noştri, cât şi de către cei ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cu privire la vaccinare, a precizat directorul DSP CS. Vaccinarea trebuie să se realizeze pentru că altfel copiii vor avea de suferit. Şi până la urmă, dacă nu se vaccinează, şi noi, societatea, vom avea de suferit“.
În prima linie s-a aflat judeţul Bacău, unde, potrivit directorului Dan Miloş, campania a avut un real succes, iar acum urmează judeţul nostru, alături de Mehedinţi şi Vaslui. Momentan, în Caraş-Severin, stăm „slab“ în privinţa procentului copiilor vaccinaţi. Oficialul DSP ne-a asigurat însă că avem toate dozele necesare campaniei.