CARAȘ-SEVERIN – … măcar s-o umflăm pentru Hurduzeu! Asta este una dintre propunerile făcute de consilierul Gabriela Stuparu, în perspectiva întoarcerii social-democratului la șefia județului!
Felul în care (nu) contează interesul cetățeanului în forul județean începe să se vadă din nou, acum că votul cetățenilor a înclinat spre barca social-democraților. După ce, ședințe în șir, consilierul Gabriela Stuparu a dorit să taie din consilierii șefului județului până la 2 – deși legea îi reducea de la 6 la 4 –, acum lumina favorabilă a alegerilor a schimbat optica bătrânului magistrat pensionar. Nu mai vrea să-i taie nimic șefului județului, mai ales că această demnitate îi va reveni social-democratul Silviu Hurduzeu. O fi sau nu din cauza rozului purtat la ședințe, doamna Stuparu a uitat de vechile nevoi de economisire, dublând chiar numărul de consilieri aferenți fiecărui vicepreședinte, potrivit organigramei.
Oricum, Romeo Dunca și-a păstrat consilierii, pentru că și-a retras mereu proiectul de reorganizare la timp, fără să poată fi tăiați de pixul social-democraților. Acum, însă, proiectul de reorganizare a structurii Consiliului Județean Caraș-Severin, supus dezbaterii în ședința forului de către vicepreședintele Ovidiu Rădoi, n-a mai fost retras. Și a atras un prim amendament din partea Gabrielei Stuparu: „Vroiam să propun un amendament la numărul de consilieri pentru cei doi vicepreședinți. Deci prevăzuți în acest moment sunt unul, amendamentul ar fi în sensul de suplimentare cu încă unul, deci câte doi vicepreședinți (câte doi consilieri pentru fiecare dintre cei doi vicepreședinți – n.r.). Și soluția ar fi: unul putem să-l alocăm de la Compartimentul Protecția Mediului și unul de la Corpul de Control, înțeleg că este vacant. Bine, cu mențiunea că se transformă în personal contractual cei doi.“
Marea „reformă administrativă“ a venit din partea consilierului Ioan Crina, care abia acum a aflat că, în cadrul Direcției de Patrimoniu, există Compartimentul Gestionarea Patrimoniului și Serviciul Turism și Sport. Care nu-s o noutate și au mai trecut prin votul lui Crina. Doar că acum consilierul și-a dorit să le răstoarne căruța, astfel încât Turismul și Sportul să fie compartiment, iar Patrimoniul, pe care-l vede mai important, să fie serviciu.
„La Turism și Sport sunt 15 oameni, ce fac ei?, a întrebat consilierul. Eu aș vrea să facem serviciu la Gestionarea Patrimoniului și compartiment la Sport. Dacă tot ducem Sportul la Patrimoniu“. A fost lămurit că Sportul era la Patrimoniu și înainte, dar a continuat: „Mi se pare mai important să facem serviciu pe Patrimoniu și să lăsăm Compartimentul Sport și Turism. Ăsta e amendamentul meu, iar persoanele să le ducem să facă 10 plus 1 cât ar trebui.“ Adică să fie transferați angajați între cele două structuri, pentru ca Patrimoniul să întrunească condițiile legale pentru a fi serviciu.
Secretarul general al județului a remarcat faptul că, în cazul amendamentului Gabrielei Stuparu, lucrurile sunt simple pentru postul vacant, fiind ceva mai complicate în cazul în care cel de-al doilea ar fi deja ocupat. Legat de amendamentului lui Crina, proiectul a trecut printr-o reexaminare, făcându-se analiza fiecărui post în parte. Asta pentru că de la Sport și Turism trebuiau mutați la Patrimoniu 4 funcționari, peste cei 6 existenți, plus un șef de serviciu. Într-un final, proiectul, cu ambele amendamente, a trecut, astfel că viitorii vicepreședinți ai lui Hurduzeu pot dormi liniștiți: vor avea câte 2 consilieri personali plătiți din banii județului, pe bază de contract, peste nivelul salarial de funcționar public.
JCS-A.M.