Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Deși ediția a treia a fost făcută un pic în pripă, primarul Ioan Popa e convins că, cu aportul partenerilor de la MC Trust Reșița West (MCTRW), va ieși un eveniment frumos. A dezvăluit asta într-un live realizat de radioul public reșițean și susținut din Poiana Golului alături de Cosmin Modrigan, de la MCTRW!

De altfel, „Custom” înseamnă aranjare, modificare, denumire pe care Ioan Popa a găsit-o foarte potrivită pentru un oraș care, în ultimii șapte-opt ani, se transformă din unul industrial în unul polivalent, cu mobilitate urbană și mult verde.

Pe lângă concerte, festivalul aduce activități diverse pentru întreaga familie și tineri. De asemenea, vor circula microbuze pentru cei care întâmpină greutăți în a ajunge în locația festivalului și vor fi și posibilitățile de campare pentru cei care vor să plece din Poiană doar după Custom. Un festival a cărui idee a apărut întrucât mulți reșițeni, peste 95% în estimarea primarului, nu urcaseră niciodată pe Dealul Golului. Așa au apărut cele peste 150 de scări care înlesnesc accesul spre stemă, dar și accesul rutier prin Doman pentru camioanele cu echipamente.

„Prima ediție a fost un succes pentru că am avut câteva mii de persoane într-o singură seară. Asta ne-a dat curaj să mergem mai departe și anul următor am alocat în jur de 300.000 de euro. Am adus mai multe trupe de afară și s-a dovedit că rețeta poate funcționa. A fost o surpriză mare prin afluența de public de toate vârstele într-o atmosferă de mare liniște. Anul trecut am încropit un concert Gregory Porter în centru, încercând să ținem ștacheta sus cu un artist care a luat două premii Grammy. Anul acesta, parteneriatul cu MC Trust îmi dă convingerea că va ieși un eveniment frumos.”, afirmă Ioan Popa, mulțumind voluntarilor și sponsorilor.

Convingerea e împărtășită și de Cosmin Modrigan, conform căruia și-au confirmat prezența la festival motocicliști din toate colțurile țării, dar și din Ungaria, Serbia, Polonia, Belgia, Germania. „La primele două ediții, primăria ne-a cerut sprijinul pe care l-am oferit și-l vom oferi în continuare. Anul acesta am decis să ne asociem și să facem împreună un festival mai mare, pentru că oamenii din primărie care se ocupă de festival sunt fantastici. Vom face acțiuni interesante și pe timpul zilei, nu doar seara. Pe lângă motocicleta pe care noi am pregătit-o ca premiu la tombolă, avem circa două ore de activități în fiecare zi. De asemenea, ne dăm silința ca toată lumea să fie în siguranță.”, a precizat Cosmin Modrigan.

JCS-Ionel Ivașcu

FOTO: Radio Reșița