Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Revitalizarea Mociurului şi trenul cu hidrogen, apreciate ca proiecte cu capacitate mare de dezvoltare a comunităţii!

Distincţia a fost acordată de către Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) în cadrul celei de-a zecea ediţii a „Cities of Tomorrow”,  eveniment anual  dedicat dezvoltării urbane și regionale. Alături de invitaţi din România şi Germania, la eveniment au participat primarul Ioan Popa şi Tatian Diaconu, CEO Nhood România. Dezbaterea la care primarul Popa a fost prezent a fost moderată de arh. Șerban Țigănaș, decan al Facultății de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca, la discuţii participând arh. Eugen Pănescu, dr. Marcel Ionescu-Heroiu, expert dezvoltare urbană la Banca Mondială, Raluca Munteanu, director dezvoltare Iulius și Tatian Diaconu.

„Am abordat teme de actualitate pentru administrația publică locală, am analizat exemple pozitive și am cautat idei și soluții concrete pe care să le putem implementa pentru o dezvoltare sustenabilă a comunităților locale”, declară primarul Popa.

Premergător evenimentului, a fost organizat un concurs adresat administraţiei locale, mediului de business şi societăţii civile. La capătul concursului, mai multe proiecte cu capacitate mare de a dezvolta comunitățile locale au fost premiate în cadrul evenimetului. Printre ele, cele două proiecte ale Reşiţei, derulate de Nhood România (Ceetrus), respectIv UNITH2B SRL în parteneriat cu Primăria Reșița.

JCS-Ionel Ivaşcu