Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Să ai un copil este cel mai frumos cadou pe care poți să îl primești. Când îl vezi cum crește sub ochii tăi, face primii pași și după se aruncă în brațele tale. Viața cu un copil este foarte frumoasă, dar poate să devină și foarte stresantă. Mai ales atunci când trebuie constant să îi schimbi garderoba pentru că ce să vezi, crește mai repede decât ai crezut. Este în regulă, stai fără griji, nu este nimic grav. Trebuie doar să ai grijă ca hăinuțele, adidașii băieți sau fete să i se potrivească.

Să spunem că hainele sunt mai ușor de ales, dar să alegi adidașii de băieți sau fete poate să fie complicat. De ce? Pentru că piciorul copiilor are diferite forme, de aceea trebuie să te echipezi cu răbdare atunci când alegi adidașii pentru băiețel sau pentru fată.

Înainte de a începe acest articol, o să îți dăm niște informații ajutătoare. Mai exact legat de cum crește piciorul copilului în funcție de vârstă. Copiilor sub 16 luni le crește piciorul cu mai mult de jumătate de număr la două luni. Celor care au împlinit deja vârsta de doi ani, le crește piciorul cu jumătate de număr la patru luni. După tot așa, până când la un moment dat o să se oprească din crescut.

Acestea fiind zise, în acest articol o să vorbim despre cum ar trebui să decurgă selecția adidașilor pentru băiețel sau fetiță și ce ar trebui să ai în vedere.

Gândește-te la activitate

Pentru diferite activități, ai nevoie și de diferite perechi de încălțăminte. Asta desigur dacă nu există deja o pereche de pantofi care ar fi potrivită deja pentru majoritatea activităților. Dar care să fie oare? Papucii? Nu, păi toamna ce faci cu ei? Ghetele? Nici ele, vara cum le porți? A, știm, adidașii băiat sau adidașii fată sunt perechea ideală pentru majoritatea situațiilor. Indiferent de activitate sau anotimp, o pereche de adidași este bună atât pentru ora de educație fizică, cât și pentru o plimbare în concediu pe un câmp sau malul mării.

Ai grijă la alegerea mărimii potrivite

Dacă prichindelul se află la prima pereche de adidași, îți urăm multă baftă. Când alegi prima pereche de adidași a copilului, trebuie să ai răbdarea la tine, pentru că o să fie un proces de durată. Avem totuși și vești bune. După ce ai ales o primă pereche de adidași, poți răsufla mai ușurat pentru că prima pereche este de referință. Te poți ghida după ea, atât pentru lungime, cât și pentru lățime.

După aceea următoarea devine de referință și tot așa. Poți alege un brand preferat care produce adidași, așa ai certitudinea că mărimile nu o să îți joace feste. Îți recomandăm adidași Nike fete sau băieți.

Ai grijă inclusiv la noile branduri la care apelezi, pentru că lungimea și lățimea adidașilor diferă de la brand la brand.

Caută mereu confortul, dar și siguranța

Trebuia să atingem și acest subiect. Atunci când cauți confortul la o pereche de adidași, este greu să o găsești și pentru tine. Normal că lucrurile se vor complica când îi vei alege pentru copil. El nu știe cum ar trebui să se simtă acest confort. Tocmai de aceea trebuie să iei și această problemă în propriile tale mâini.

Când îi alegi adidașii, ei trebuie să aibă o talpă nici foarte moale, dar nici foarte tare. Ea trebuie să fie undeva pe la mijloc. Talpa prea moale nu oferă siguranța dorită la fiecare pas, iar talpa prea rigidă nu absoarbe bine șocurile.

Pe lângă tipul de talpă, trebuie să alegi și modul de închidere al adidașilor. Poți alege șireturile sau celebra închizătoare cu arici. Dacă apelezi la șireturi, vei putea să strângi mai bine adidașii în picior, dar există riscul să se desfacă. Dacă apelezi la varianta cu arici, adidașii nu vor sta la fel de strânși în picior, dar nu se vor deschide pe parcursul zilei.